Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΕΛ.ΑΣ: Απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης στα Προπύλαια

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

2 Νοεμβρίου 2020 17:44
ΕΛ.ΑΣ: Απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης στα Προπύλαια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση που έχει εξαγγελθεί για σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, αλλά και η πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκίας, με πρωτοβουλία του "Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν (CDK )" και συμμετοχή ομοεθνών τους που διαμένουν στο Κ.Π.Δ.Α.Α.Α. Λαυρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγη ώρα είχαν πραγματοποιηθεί κάποια επεισόδια έξω από το δικαστήρια της Ευελπίδων όπου ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί και πετούσε χημικά έξω από τον χώρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «η απαγόρευση της συνάθροισης αποφασίστηκε επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο αστυνομική Αρχή την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατή η τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημοσίων υπαίθριων συγκεντρώσεων».

Επιπρόσθετα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη και την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού».

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ παραβάσεων από πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα - Πάνω από 1500

Η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, ελέγχους σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού όπου και σε 4 ανήλθαν οι παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, σε 200 για μετακίνηση σε απαγορευμένες ώρες και σε 1.357 για μη χρήση μάσκας, κατά τη διάρκεια 44.279 ελέγχων.

Για τις 200 παραβάσεις μετακίνησης, από τις 00:30 έως τις 5:00, επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, 146 στην Αττική, 39 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Κεντρική Μακεδονία, 4 στην Ήπειρο, 2 στη Θεσσαλία, 2 στη Στερεά Ελλάδα και 2 στη Δυτική Μακεδονία.

Όσον αφορά τις 1.357 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης, επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, 720 στην Αττική, 174 στη Θεσσαλονίκη, 94 στη Στερεά Ελλάδα, 60 στη Θεσσαλία, 56 στα Ιόνια Νησιά, 54 στην Κεντρική Μακεδονία, 41 στην Κρήτη, 28 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 28 στην Πελοπόννησο, 26 στη Δυτική Μακεδονία, 25 στο Βόρειο Αιγαίο, 20 στη Δυτική Ελλάδα, 17 στην Ήπειρο και 14 στο Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας. Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιούνται rapid test στη Θεσσαλονίκη όπου και έδειξαν ότι τα 32 έτη είναι η μέση ηλικία που νοσούν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share