Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τουρκία: Στους 91 έχουν φτάσει οι νεκροί από το φονικό σεισμό

Δείτε τα τελευταία στοιχεία

2 Νοεμβρίου 2020 17:34
Τουρκία: Στους 91 έχουν φτάσει οι νεκροί από το φονικό σεισμό

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στη Σμύρνη για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων στα συντρίμμια που άφησε ο εγκέλαδος των 6,7 Ρίχτερ την Παρασκευή. Ωστόσο, το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με την ανατριχιαστική διάσωση ενός 3χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με την νέα ενημέρωση από την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας, οι νεκροί από την καταστροφή ανέρχονται, πλέον σε 91, ενώ από τους 994 που μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία, οι 839 έχουν πάρει εξιτήριο και οι υπόλοιποι 155 παραμένουν νοσηλεύομενοι.

Στο μεταξύ, έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες διάσωσης στα 12 από τα 17 κτίρια που υπέστησαν ζημιές στη Σμύρνη και συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς σε άλλες πέντε εγκαταστάσεις.

Τέλος, η Υπηρεσία γνωστοποίησε πως τον μεγάλο σεισμό της Παρασκευής, έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα 1.286 μετασεισμοί, με τους 43 εξ αυτών να είναι ισχυρότεροι των 4 Ρίχτερ.

Σεισμός στη Σάμο: Τρομερό βίντεο με τον απεγκλωβισμό γυναίκας στη Σμύρνη

Ο σεισμός, που σημειώθηκε στη Σάμο και ταρακούνησε Ελλάδα και Τουρκία, φέρνοντας την τραγωδία για δύο παιδιά στο νησί, ενώ την ίδια ώρα στη Σμύρνη μια τρομερή επιχείρηση έγινε για τον απεγκλωβισμό γυναίκας, όπως φάνηκε σε σχετικό βίντεο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν από την Τουρκία, πολλοί είναι οι εγκλωβισμένοι, πολλά είναι τα κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί ενώ την ίδια στιγμή τεράστιες είναι και οι προσπάθειες των διασωστών να απεγκλωβίσουν κόσμο από τα συντρίμμια που άφησε στο πέρασμά του ο σεισμός.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι συγκλονιστικό. Οπως βλέπετε, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα από πολυκατοικία που καταρρέει στη Σμύρνη μετά τον ισχυρό σεισμό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share