Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Lockdown και στην Αττική; Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα!

Τι αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

2 Νοεμβρίου 2020 14:18
Lockdown και στην Αττική; Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η Αττική εμφανίζει μια σταδιακή αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος προηγουμένως είχε ανακοινώσει καθολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

«Ωστόσο δεν είναι τόσο επιθετική, όπως αυτή που σημειώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα», επεσήμανε στη συνέχεια.

«Κάθε μέρα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τα δεδομένα και σε περίπτωση που δημιουργηθεί αυξημένη πίεση, τότε θα δράσουμε γρήγορα και προληπτικά, προκειμένου να μην δοκιμαστεί το σύστημα Υγείας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το αν υπάρχουν σκέψεις για lckdown και στην Αττική.

Κραυγή αγωνίας από την καθηγήτρια Αθηνά Λινού: «Τρομακτική η εξάπλωση του κορωνοϊού - Πολλά μέτρα θα έπρεπε να...» (Video)

Σήμα κινδύνου έστειλε προς κάθε κατεύθυνση σήμερα το πρωί η καθηγήτρια Αθηνά Λινού για την δραματική εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, τονίζοντας ότι ορισμένα από τα μέτρα, που λαμβάνονται τώρα, θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πολύ νωρίτερα. Ενώ, ολικό lockdown αναμένεται να ανακοινωθεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά στην πόλη

Πιο συγκεκριμένα η κα Λινού ζήτησε να υπάρξουν και νέα μέτρα από την πολιτεία, σημειώνοντας ότι σε αυτές τις συνθήκες φαίνεται «η ποιότητα της Πολιτείας και των πολιτών. Δεν μας παίρνει να μαλώνουμε μεταξύ μας για το ποιος πλήττεται περισσότερο», είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Σε ό,τι αφορά την προσθήκη των 100 νέων λεωφορείων, η καθηγήτρια τόνισε ότι είναι ένα θετικό μέτρο, που θα μπορούσε να έχει ληφθεί και νωρίτερα, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις στα νέα λεωφορεία ΚΤΕΛ, ώστε τα παράθυρα να ανοίγουν. «Αν δεν γίνεται αυτό, θα πρέπει να παραμένουν για λίγο περισσότερο ανοικτές οι πόρτες στις στάσεις», προσέθεσε.

Η κυρία Λινού τόνισε ότι «θα χρειαστούμε 10 με 15 ημέρες για να δούμε αν θα αποδίδουν τα νέα μέτρα», προειδοποιώντας ότι και τις προσεχείς ημέρες τα νέα κρούσματα κορωνοϊού θα συνεχίσουν να είναι πολλά. Σε εκείνο το σημείο είπε, ωστόσο, ότι «θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα», θέση που εξέφρασε και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Τα μέτρα είναι προστατευτικά, όχι τιμωρητικά. Πρέπει να το συνηθίσουμε και να το καταλάβουμε. Η Πολιτεία έπρεπε να πάρει μέτρα που κοστίζουν. Να υπάρξουν περισσότερα λεωφορεία ή αυτό που έλεγα να δοθούν κουπόνια για ταξί. Να χτιστούν γρήγορα αίθουσες, έστω και προκάτ, και να πληρωθούν επιπλέον εκπαιδευτικοί. Να υπάρξει συνταγογράφηση του τεστ. Όλα αυτά τα μέτρα θα δείξουν ότι η Πολιτεία δεν ορίζει μόνο τι δεν επιτρέπεται, αλλά παίρνει και μέτρα πιο γενικά», ανέφερε ακολούθως η Αθηνά Λινού.

Στη συνέχεια η καθηγήτρια είπε ότι «είναι μεγάλο πρόβλημα η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας. Το ΕΣΥ προσέλαβε τη μεγάλη μάζα των λειτουργών υγείας και γιατρών στο ’82 με ’85. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε επίπεδο συνταξιοδότησης. Θα έπρεπε να δώσει το υπουργείο Υγείας την ευχέρεια να μείνουν 1-2 χρόνια ακόμα. Να μη φύγουν από το σύστημα υγείας. Είμαστε σε ανάγκη πλέον».

Όσο για τις ΜΕΘ, η κυρία Λινού είπε ότι «θα καλούσα όλους όσοι έχουν υπηρετήσει σε ΜΕΘ τα τελευταία χρόνια να επανέλθουν, έστω και με part time σχέση. Είμαστε σε μια τρομακτική κατάσταση εξάπλωσης του ιού. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για τόσα κρούσματα. Συνήθως λέμε +20% κλίνες από αυτά που χρειάζονται. Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί γιατί στις ΜΕΘ ήμασταν στο μείον», τόνισε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share