Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Συναγερμός στη Γαλλία: Πυροβολισμοί στο Μονπελιέ

Ένας τραυματίας

1 Νοεμβρίου 2020 18:23
Συναγερμός στη Γαλλία: Πυροβολισμοί στο Μονπελιέ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέος συναγερμός στη Γαλλία, καθώς πυροβολισμοί σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη γαλλική πόλη Μονπελιέ. Μέλη αντίπαλης ομάδας συνεπλάκησαν το απόγευμα της Κυριακής στη συνοικία La Paillade.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, ενώ υπήρξαν δεκάδες μαρτυρίες. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν το περιστατικό σε βίντεο:

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στις δύο ομάδες, τραυματίστηκε ένας άνδρας. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες η Γαλλία είναι σε διαρκή συναγερμό, καθώς έχουν σημειωθεί αρκετές αιματηρές επιθέσεις. Μάλιστα, το τελευταίο περιστατικό αφορούσε Έλληνα ιερά, που δέχτηκε επίθεση την ώρα που έκλεινε τον ορθόδοξο ναό.

Επίθεση στη Γαλλία: «Πείτε στα παιδιά μου...» - Τα δραματικά τελευταία λόγια ενός εκ των τριών θυμάτων

Τρόμος επικρατεί στη Γαλλία μετά την αποτρόπαια επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Νίκαια της Γαλλίας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δράστης της εκτέλεσης τριών ανθρώπων με μαχαίρι είναι ένας 25χρονος που ονομάζεται Μπραχίμ.

Ο άνθρωπος αυτός, αφού έπνιξε στο αίμα την εκκλησία της Παναγίας βγήκε έξω και τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”.

Τα δραματικά τελευταία λόγια ενός εκ των τριών θυμάτων

Σύμφωνα με την αστυνομία της Γαλλίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, την οποία ο δράστης αποκεφάλισε μέσα στην εκκλησία. Δεύτερο θύμα του 25χρονου ήταν ο νεωκόρος της εκκλησίας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, όμως κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ.

Σύμφωνα με το BFM TV, η γυναίκα ήταν ζωντανή όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις και οι διασώστες αλλά λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. Λίγο πριν ξεψυχήσει, η άτυχη γυναίκα είπε: "Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ".

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share