Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ξέχασαν τους νεκρούς της Helios: Κατεστραμμένο το μνημείο στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροπλάνο - Εικόνες που εξοργίζουν

15 χρόνια μετά οι εικόνες προκαλούν οργή!

1 Νοεμβρίου 2020 18:28
Ξέχασαν τους νεκρούς της Helios: Κατεστραμμένο το μνημείο στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροπλάνο - Εικόνες που εξοργίζουν
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

15 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία στην Ελλάδα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο αλλά και την Κύπρο!

Ήταν η 14η Αυγούστου του 2005 όταν η πτήση 522 της Helios Airways με 115 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα συνετρίβη βόρεια του Γραμματικού Αττικής!

Το αεροσκάφος αναχώρησε εκείνο το πρωί στις 09:07 ώρα Ελλάδας από την Λάρνακα της Κύπρου με προορισμό την Πράγα της Τσεχίας, με ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα. Εκεί που δεν έφτασε ποτέ!

Από τους επιβάτες 67 θα αποβιβάζονταν στην Αθήνα και οι υπόλοιποι θα συνέχιζαν για τη Πράγα. Οι επιβάτες ήταν 93 ενήλικες και 22 άτομα κάτω των 18. Οι 103 ήταν Κύπριοι (οι περισσότεροι Έλληνες και λίγοι Αρμένιοι) και 12 Έλληνες υπήκοοι.

Από το σημείο συντριβής ανασύρθηκαν 118 σοροί στο μεγαλύτερο μέρος τους απανθρακωμένες από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την συντριβή, ενώ 3 σοροί κάηκαν ολοκληρωτικά.

Από τις νεκροψίες προέκυψε ότι οι επιβαίνοντες είχαν καρδιακή λειτουργία κατά την ώρα της συντριβής, με την ιατροδικαστική έκθεση ωστόσο να εκτιμά ότι βρίσκονταν σε βαθύ και μη αναστρέψιμο κώμα λόγω της υποξίας.

Αιτία θανάτου ήταν τα πολλαπλά τραύματα λόγω της συντριβής, καθώς και τα εκτεταμένα εγκαύματα για κάποιες σορούς!

15 χρόνια μετά τους θυμούνται μόνο συγγενείς και φίλοι!

15 χρόνια μετά την τραγική αυτοί ημέρα οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούν να ξεχάσουν! Ο πόνος γίνεται μεγαλύτερος όσο οι άνθρωποί τους δεν γυρίζουν πίσω!

Το Athensmagazine.gr βρέθηκε την Κυριακή (01/11) στο σημείο μνήμης του αεροπορικού δυστυχήματος, εκεί που 121 συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους με τον πλέον βάναυσο τρόπο!

Οι εικόνες που αντικρίσαμε προκαλούν οργή και αγανάκτηση! Το μνημείο με τις φωτογραφίες των θυμάτων, ακριβώς μπροστά από την εκκλησία που χτίστηκε στην μνήμη τους μετά την τραγωδία, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί!

Με τους συγγενείς των περισσότερων θυμάτων στην μακρινή Κύπρο, το κράτος δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για να διατηρηθεί το μνημείο σε καλή κατάσταση! Φωτογραφίες πεταμένες κάτω, καντήλια στον δρόμο, σπασμένα μάρμαρα είναι μερικές από τις εικόνες που αντικρίσαμε!

Δείτε τις φωτογραφίες του Athensmagazine.gr παρακάτω:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share