Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊος: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη - Γεμίζουν ασφυκτικά οι ΜΕΘ!

Τι προβλέπεται

1 Νοεμβρίου 2020 14:58
Κορωνοϊος: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη - Γεμίζουν ασφυκτικά οι ΜΕΘ!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Επίσης, συναγερμός έχει σημάνει από το απόγευμα του Σαββάτου στα Ιωάννινα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost, τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώθηκε συρροή κρουσμάτων σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Σύμφωνα το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του Ε.Σ.Υ. στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο κ. Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο Υπουργείο Υγείας. Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο Υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Κορωνοϊός: Μάσκα παντού! Τα 5+1 νέα μέτρα για όλη τη χώρα - Ποιες είναι οι 27 επικίνδυνες περιοχές (Video)

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού εξειδίκευσαν το απόγευμα του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδη από τη Σάμο. Ενώ, νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από την Τρίτη στις 6:00 σε όλη την επικράτεια ισχύει:

  • Μάσκα παντού μέσα και έξω.
  • Μεσάνυχτα έως 5 το πρωί περιορισμός κυκλοφορίας. Εξαιρούνται οι μετακινήσεις για εργασία, υγεία
  • Τηλεργασία 50% σε ιδιωτικό δημόσιο
  • Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση σε ΑΕΙ
  • Αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας
  • Τα μαγαζιά και τα σχολεία μένουν ανοιχτά
  • Δεν απαγορεύονται μετακινήσεις εκτός νομού, αλλά θα γίνονται με σκληρή επιτήρηση των μέτρων

Σε δύο ζώνες χωρίζεται η ελληνική επικράτεια από την Τρίτη: Επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η επικράτεια πλέον χωρίζεται σε 2 ζώνες, επιτήρησης κι αυξημένου κινδύνου, αντί των τεσσάρων.

Στην 1η ζώνη ανήκουν οι πράσινες και κίτρινες περιοχές, ενώ στη 2η ζώνη αυξημένου κινδύνου ανήκουν οι Αττική και η Βόρεια Ελλάδα, δηλαδή οι πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές

Από την άλλη πλευρά στο επίπεδο επιτήρησης: Για τον αθλητισμό προβλέπονται προπονήσεις, αγώνες χωρίς θεατές.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου προβλέπεται αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

Ενώ Επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση σε ανοιχτό χώρο, ενώ θα πραγματοποιούνται μόνο οι αγώνες της Super League και της Basket League.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι από την Τρίτη το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου», ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης και ανέλυσε όλες τις παραμέτρους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share