Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τουρκία: Στους 51 οι νεκροί στην Σμύρνη από τον φονικό σεισμό

Διασώθηκε 70χρονος που έμεινε 33 ώρες κάτω από τα ερείπια

1 Νοεμβρίου 2020 13:10
Τουρκία: Στους 51 οι νεκροί στην Σμύρνη από τον φονικό σεισμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας 70χρονος ανασύρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τα ερείπια κτιρίου που είχε ισοπεδωθεί στην δυτική Τουρκία, όπου παρέμεινε παγιδευμένος για 33 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο την Παρασκευή.

Από τον συγκεκριμένο σεισμό 51 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στην Σμύρνη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων AFAD.

O 70χρονος, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο Αχμέτ Τζιτίμ, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου κατοικιών "Riza Bey", ένα από τα 20 κατοικημένα κτίρια που κατέρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού της Παρασκευής.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 20 κτίρια καταστράφηκαν στην περιοχή Μπαϊρακλί της Σμύρνης, ενώ η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών AFAD αύξησε τον απολογισμό των νεκρών από τον σεισμό σε 49 από 43 που είχε ανακοινώσει προηγουμένως.

"Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουμε, 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 896 τραυματίστηκαν", αναφέρει η AFAD σε ανακοίνωσή της, ενώ παράλληλα δείτε πολυκατοικία να καταρρέει κατά τη διάρκεια του σεισμού.

https://twitter.com/anadoluagency/status/1322839798911029248?s=20

Η υπηρεσία αυτή σημείωσε επίσης ότι ως τις 09:30 σήμερα το πρωί τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδος) συνολικά 850 μετασεισμοί είχαν γίνει αισθητοί στην Τουρκία με τους 40 από αυτούς να είναι μεγαλύτεροι των 4 βαθμών.

Μέχρι στιγμής συνολικά 682 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ 214 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Τουρκία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σεισμός στη Σάμο: Τρομερό βίντεο με τον απεγκλωβισμό γυναίκας στη Σμύρνη

Ο σεισμός, που σημειώθηκε στη Σάμο και ταρακούνησε Ελλάδα και Τουρκία, φέρνοντας την τραγωδία για δύο παιδιά στο νησί, ενώ την ίδια ώρα στη Σμύρνη μια τρομερή επιχείρηση έγινε για τον απεγκλωβισμό γυναίκας, όπως φάνηκε σε σχετικό βίντεο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν από την Τουρκία, πολλοί είναι οι εγκλωβισμένοι, πολλά είναι τα κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί ενώ την ίδια στιγμή τεράστιες είναι και οι προσπάθειες των διασωστών να απεγκλωβίσουν κόσμο από τα συντρίμμια που άφησε στο πέρασμά του ο σεισμός.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι συγκλονιστικό. Οπως βλέπετε, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα από πολυκατοικία που καταρρέει στη Σμύρνη μετά τον ισχυρό σεισμό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share