Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στο Κεμπέκ: Επίθεση με μαχαίρι, δύο νεκροί

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν και πέντε τραυματίες

1 Νοεμβρίου 2020 09:14
Συναγερμός στο Κεμπέκ: Επίθεση με μαχαίρι, δύο νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κεμπέκ στον Καναδά καθώς πριν λίγη ώρα έγινε επίθεση με με μαχαίρι.

Το συμβάν ανακοίνωσε η καναδική αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο νεκροί και τουλάχιστον πέντε τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συλληφθεί ο δράστης. Πληροφορίες λένε ότι ο δράστης φορούσε μεσαιωνικά ρούχα, ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι ήταν ντυμένος σα Σαμουράι και κράτουσε ένα σπαθί.

Παράλληλα δείτε τον Ελληνορθόδοξο ιερέα που δέχτηκε πυροβολισμούς στην Λυών το απόγευμα του Σαββάτου.

Γαλλία: Επίθεση σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών - Τραυματίας ιερέας

Σε συναγερμό τέθηκε ξανά η Γαλλία το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από επίθεση με πυροβολισμό που δέχτηκε ορθόδοξος ιερέας στη Λυών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας έχει ελληνική καταγωγή και τραυματίστηκε από πυροβολισμό με καραμπίνα έξω από την εκκλησία. Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Επίθεση στη Γαλλία: «Πείτε στα παιδιά μου...» - Τα δραματικά τελευταία λόγια ενός εκ των τριών θυμάτων

Τρόμος επικρατεί στη Γαλλία μετά την αποτρόπαια επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Νίκαια της Γαλλίας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δράστης της εκτέλεσης τριών ανθρώπων με μαχαίρι είναι ένας 25χρονος που ονομάζεται Μπραχίμ.

Ο άνθρωπος αυτός, αφού έπνιξε στο αίμα την εκκλησία της Παναγίας βγήκε έξω και τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”.

Τα δραματικά τελευταία λόγια ενός εκ των τριών θυμάτων

Σύμφωνα με την αστυνομία της Γαλλίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, την οποία ο δράστης αποκεφάλισε μέσα στην εκκλησία. Δεύτερο θύμα του 25χρονου ήταν ο νεωκόρος της εκκλησίας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, όμως κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ.

Σύμφωνα με το BFM TV, η γυναίκα ήταν ζωντανή όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις και οι διασώστες αλλά λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. Λίγο πριν ξεψυχήσει, η άτυχη γυναίκα είπε: "Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ".

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα γαλλικά για την τρομοκρατική επίθεση στην Νίκαια

Την πλήρη υποστήριξή του στη Γαλλία μετά τη φονική τρομοκρατική επίθεση έξω από εκκλησία στη Νίκαια, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα γαλλικά, στο twitter.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια. Ξεκάθαρη η αλληλεγγύη μου προς τη Γαλλία. Είμαστε ενωμένοι».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share