Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός-Τουρκία: Τουλάχιστον στους 35 οι νεκροί - Δραματική διάσωση 3χρονου μέσα από τα συντρίμμια (Video)

Μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους

31 Οκτωβρίου 2020 18:53
Σεισμός-Τουρκία: Τουλάχιστον στους 35 οι νεκροί - Δραματική διάσωση 3χρονου μέσα από τα συντρίμμια (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στη Τουρκία, για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό πολιτών που βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα κάτω από τα συντρίμμια, μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους.

Μέχρι αυτή την την ώρα, από τον χορό των Ρίχτερ, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 35 θάνατοι, ενώ περισσότεροι από 800 είναι οι τραυματίες. Στις Αρχές υπάρχει φόβος ότι όσο περνούν οι ώρες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

Η κάμερα της κρατικής τηλεόρασης κατέγραψε την επιχείρηση επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων ανθρώπων σε πολυκατοικία που έχει καταρρεύσει στην περιοχή Μπούρνοβα, όπου συνεχίζεται αυτήν την ώρα επιχείρηση για τη διάσωση ενός 3χρονου παιδιού που βρίσκεται κάτω από ένα «βουνό» ερειπίων. Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα είχαν διασώθει τα τρία αδελφάκια του και ο πατέρας τους.

Λίγο πριν άλλοι τέσσερις άνθρωποι μια γυναίκα με τα δυο παιδιά της, 10 και 20 ετών αντίστοιχα αλλά και ένας άνδρας είχαν ανασυρθεί ζωντανοί. Δάκρυα χαράς κύλησαν όταν οι διασώστες αγκαλιάστηκαν και έκαναν το σήμα της νίκης έχοντας εντοπίσει τους ανθρώπους.

Συνολικά 20 κτίρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές και γίνονται 28 έρευνες για επιζώντες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της υπηρεσίας διαχειρισης καταστροφών. Ο αριθμός των επιχειρήσεων είναι πολύ μικρότερος από τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι από τους οικείους τους.

Στην ίδια ώρα στο Μπαϊράκλι, στην επαρχία της Σμύρνης, σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να ανοίξουν δίοδο στα συντρίμμια επταώροφης πολυκατοικίας κι ενίοτε ζητούσαν από τον κόσμο που παρέμενε συγκεντρωμένος να κάνει ησυχία, καθώς συνέχιζαν να ψάχνουν παγιδευμένους όλη τη νύχτα, μετέδωσε ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share