Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Είσαι απρόσεκτος στα ΑΤΜ; Αν κάνεις αυτά τα 4 λάθη θα το πληρώσεις ακριβά

Μεγάλη προσοχή

31 Οκτωβρίου 2020 15:00
Είσαι απρόσεκτος στα ΑΤΜ; Αν κάνεις αυτά τα 4 λάθη θα το πληρώσεις ακριβά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αν ο τραπεζικός σου λογαριασμός βρίσκεται σε καλή κατάσταση, το μόνο που μένει είναι να χρησιμοποιήσεις το ΑΤΜ για να πάρεις στα χέρια σου τα χρήματα που χρειάζεσαι.

Μήπως όμως όταν επισκέπτεσαι το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης δεν είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός; Δώσε βάση στις συμβουλές και μάθε πώς θα σιγουρευτείς ότι δεν θα σε κλέψουν κάτω από τη μύτη σου. Ενώ, σοκάρει η ιστορία μίας 36χρονης που πήγε στο ΑΤΜ και είδε στον λογαριασμό της 100.000 ευρώ.

1. Ξεχνάς να προστατέψεις το PIN σου

Δεν κινδυνεύεις απλά από τον τύπο πίσω σου, αλλά και από τους "κλέφτες νέας γενιάς", οι οποίοι μπορεί να έχουν τοποθετήσει κάμερα προκειμένου να υποκλέψουν το Pin σου. Βάλε λοιπόν από πάνω το ελεύθερο χέρι σου για να μη χρειάζεται να ανησυχείς.

2. Πετάς την απόδειξή σου

Θα τρομάξεις αν μάθεις τι μπορεί να κάνει κανείς με το όνομά σου και μέρος του αριθμού λογαριασμού σου. Επίσης αν γίνει οποιοδήποτε λάθος με την τραπεζική σου κίνηση, η απόδειξη είναι το μόνο στοιχείο που έχεις για να βρεις το δίκιο σου. Αν οπωσδήποτε θες να την πετάξεις, φρόντισε τουλάχιστον να τη σκίσεις πρώτα.

3. Χρησιμοποιείς την πιστωτική σου κάρτα

Φυσικά ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος όταν χρησιμοποιείς την πιστωτική σου γιατί κάποιος μπορεί να σε χρεώσει με υπέρογκα ποσά τα οποία δεν έχεις. Η χρεωστική σου κάρτα είναι η μόνη που πρέπει να χρησιμοποιείς στο ΑΤΜ - εκτός αν είναι κάποια έκτακτη ανάγκη.

4. Δεν παραπονιέσαι για τις υπερβολικές κρατήσεις

Κάποιες φορές μπορεί να τύχει να σου παρακρατήσουν χρήματα για κάποια συναλλαγή. Μην διστάζεις να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζας γιατί ακόμα κι αν πρόκειται για ένα ευρώ, αλλά γίνεται συχνά, να πώς μαζεύεται ένα ποσό.

30χρονη πήγε στο ΑΤΜ και είδε 4,6 εκατομμύρια στο λογαριασμό της - Όταν η τράπεζα το κατάλαβε ήταν αργά

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πόσα χρήματα έχουμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό, όταν πάμε να κάνουμε ανάληψη από ένα ΑΤΜ. Αυτό που συνέβη σε αυτή την κοπέλα όμως είναι εξωπραγματικό.

Προς έκπληξή της μια μέρα είδε ότι προστέθηκαν στον λογαριασμό της $4,6 εκατομμύρια; Ενώ λοιπόν, οι περισσότεροι θα καλούσαν την αστυνομία, όπως έκανε και αυτός ο άνδρας εδώ, εκείνη επέλεξε να κάνει κάτι διαφορετικό.

Όταν αυτό όμως συνέβη στην Κρίστιν Γιαζίν Λι, 21, δεν αντέδρασε έτσι, αλλά ξεκίνησε να αγοράζει τα πάντα. H Κρίστιν είναι μία μηχανικός από την Μαλαισία που ζει στην Αυστραλία. Όταν βρήκε αυτά τα χρήματα στον λογαριασμό της ήταν σαν να πατήθηκε ένας διακόπτης στο κεφάλι της και άρχισε να καταναλώνει ασύστολα.

Σίγουρα ήταν λάθος της τράπεζας και όχι δικό της αλλά το εκπληκτικό ήταν πως ξόδεψε $3,3 εκατομμύρια πριν την πιάσουν. Αγόρασε ένα καινούργιο διαμέρισμα σε μία πολύ καλή περιοχή του Σίδνεϋ. Μετά αποφάσισε να πάρει μερικές τσάντες. Αυτές εδώ οι τσάντες κοστίζουν περίπου 1 εκατομμύριο!

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, το αγόρι της δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε, μέχρι που την συνέλαβαν. Όταν βγήκε έξω με εγγύηση, έπρεπε να πηγαίνει δύο φορές την μέρα σε αστυνομικό τμήμα, τότε μόνο κατάλαβε το αγόρι της ότι κάτι δεν πάει καλά.

Προς υπεράσπισή της, η Κρίστιν είπε πως νόμιζε ότι οι γονείς της της είχαν δώσει αυτά τα χρήματα. Δεν τους ρώτησε όμως. Όπως και να 'χει, όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να πληρώσει μέχρι και το τελευταίο σεντ. Εσείς πώς θα είχατε αντιδράσει στην θέση της;

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share