Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έφυγε από την ζωή ο «007»: Πέθανε ο ηθοποιός Σον Κόνερι (Video)

Θρήνος στον παγκόσμιο κινηματογράφο

31 Οκτωβρίου 2020 14:32
Έφυγε από την ζωή ο «007»: Πέθανε ο ηθοποιός Σον Κόνερι (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θλίψη σκόρπισε στον παγκόσμιο κινηματογράφο η είδηση του θανάτου του διάσημου ηθοποιού Σον Κόνερι, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 90 ετών. Θρήνος, επικρατεί και στο εγχώριο καλλιτεχνικό κόσμο μετά τον χαμό γνωστού ηθοποιού.

Σον Κονερι, ο θρυλικος 007

Ο Σερ Τόμας Σον Κόνερι (Thomas Sean Connery) γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1930 στη Σκωτία. Ηταν πολυβραβευμένος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών κινηματογράφου. Πρωταγωνίστησε σε επτά συνολικά ταινίες Μποντ.

Οι ταινίες αυτές είναι:

  • Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007, εναντίον Δόκτορος Νο (Dr No., 1962)
  • Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Από τη Ρωσία με αγάπη (From Russia with love, 1963)
  • Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου (Goldfinger, 1964)
  • Επιχείρηση Κεραυνός (Thunderball, 1965)
  • Ζεις μονάχα δυο φορές (You only live twice, 1967)
  • Τα Διαμάντια είναι παντοτινά (Diamonds are forever, 1971)
  • Ποτέ μην ξαναπείς ποτέ (Never say never again, 1983) (ανεπίσημη)

Κατέχει πληθώρα βραβείων και διακρίσεων, ανάμεσά τους και Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA. Το 1987 κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου στην ταινία Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables). Τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Θρήνος στο καλλιτεχνικό στερέωμα: Πέθανε πασίγνωστη ηθοποιός (photo)

Πέθανε η ηθοποιός Ντορίν Μοντάλβο (Doreen Montalvo), που έγινε γνωστή στο Μπρόντγουεϊ με τη συμμετοχή της στη θεατρική επιτυχία «Mrs. Doubtfire». Ακόμη ένα σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τον χαμό θρυλικής ηθοποιού.

Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, μερικές εβδομάδες μετά από ένα σοβαρό εγκεφαλικό. Η Ντορίν Μοντάλβο πρωταγωνιστούσε στο θεατρικό ανέβασμα της κινηματογραφικής επιτυχίας στην οποία είχε διαπρέψει ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, στον ρόλο της κυρίας Ντάουτφαϊερ.

Τον θάνατo της Ντορίν Μοντάλβο επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ της στο Instagram γράφοντας: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πάνε στον σύζυγό της Mike Mann και στην οικογένειά της αυτές τις ώρες. Πονάει η καρδιά μας».

Η κινηματογραφική «Κυρία Ντάουτφαϊερ» (Mrs. Doubtfire) προβλήθηκε στις αμερικανικές αίθουσες το 1993.

Η ταινία περιγράφει τη ζωή ενός διαζευγμένου πατέρα τριών παιδιών και την προσπάθεια του να βρίσκεται σε επαφή με εκείνα, μεταμφιεσμένος σε νταντά/οικιακή βοηθό.

Το σενάριο ήταν βασισμένο στο μυθιστόρημα της Ανν Φάιν «Alias Madame Doubtfire».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share