Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Οργή Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως για το «ντου» στον πρύτανη

«Δε θα περάσει ο φασισμός τους»

31 Οκτωβρίου 2020 00:16
Επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Οργή Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως για το «ντου» στον πρύτανη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων, ειδικά μετά την τοποθέτηση ταμπέλας γύρω του, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Νίκη Κεραμέως να μην κρύβουν την οργή τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με ανακοίνωσή του τόνισε ότι οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ θα επικηρυχθούν και ο φασισμός δεν θα περάσει.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη.

Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες.

Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν.

Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει».

«Δε θα περάσει ο φασισμός τους»

Για αποτρόπαια πράξη και νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στα πανεπιστήμια, έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε δήλωση που εξέδωσε για τον προπηλακισμό του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η υπουργός κάλεσε την αστυνομία να κάνει το καθήκον της, προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι και προειδοποίησε πως «όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά».

Η δήλωση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων:

«Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι αποτρόπαια.

Η Κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο. Και ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας.

Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του Πρύτανη.

Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share