Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ στην ΑΣΟΕΕ: Αναρχικοί πέρασαν ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη

Μνημείο φασισμού...

30 Οκτωβρίου 2020 21:53
Σοκ στην ΑΣΟΕΕ: Αναρχικοί πέρασαν ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα μνημείο φασισμού παρέδωσαν σήμερα (30/10) αναρχικοί στην ΑΣΟΕΕ, οι οποίοι πέρασαν ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου, Δημήτρη Μπουραντώνη, κάνοντας «ντου» στο γραφείο του.

Οι καταληψίες των πανεπιστημίων, έκαναν εισβολή το πρωί της Πέμπτης (29/10) στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, ενώ προ καιρού είχαν κάνει επίθεση σε σπίτι εισαγγελέα.

Στη φωτογραφία που ανέβασαν δείχνουν τον πρύτανη περικυκλωμένο από αναρχικούς που του περνούν στο λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις»

Ειρωνεύονται μάλιστα τον κ. Μπουραντώνη λέγοντας το εξής απίστευτο: «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι όπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι οι καταληψίες, επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη, γιατί «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ»(!) καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων»...

«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ' εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων» έγραψαν , ακόμη στην ανακοίνωσή τους οι αναρχικοί.

«Ντου» της αστυνομίας μέσα στην ΑΣΟΕΕ - Πετροπόλεμος και χημικά!

Ένταση επικρατεί το μεσημέρι της Τρίτης στην ΑΣΟΕΕ, καθώς περίπου 100 άτομα έχουν βγει από την ΑΣΟΕΕ και έχουν κλείσει την Πατησίων στο ύψος του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ενώ λίγο μετά τις 17:00 δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν εντός του χώρου της ΑΣΟΕΕ.

Προηγήθηκαν επεισόδια από αντιεξουσιαστές και πετροπόλεμο έξω από τη σχολή στην Πατησίων που παραμένει κλειστή. Ομάδα αντιεξουσιαστών έστησε οδόφραγμα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) και έχει αποκλείσει την κυκλοφορία.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας δέχτηκαν “βροχή” από πέτρες που εκτόξευσαν εναντίον τους οι συγκεντρωμένοι. Αρχικά η κυκλοφορία είχε κλείσει στο ρεύμα προς Πατήσια, από την Αλεξάνδρας μέχρι την Μαυρομματαίων.

Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά τις 16:30 το απόγευμα, έκλεισε και το ρεύμα προς Ομόνοια διότι οι συγκεντρωμένοι κουκουλοφόροι πετούσαν ανεξέλεγκτα πέτρες, ακόμη και σε ανθρώπους που περίμεναν απέναντι σε στάση λεωφορείων και τρόλεϊ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share