Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός στη Σάμο: Άμεσα στην Αθήνα ένας 14χρονος και μία 63χρονη - Στους 19 οι τραυματίες

Στιγμές αγωνίας...

30 Οκτωβρίου 2020 19:32
Σεισμός στη Σάμο: Άμεσα στην Αθήνα ένας 14χρονος και μία 63χρονη - Στους 19 οι τραυματίες
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο σεισμός στη Σάμο έχει φέρει εκτεταμένες ζημιές σε Ελλάδα και Τουρκία, μαζί με θανάτους και αρκετούς τραυματίες, που στην χώρα μας φτάνουν στους 19, με ένα 14χρονο και μια 63χρονη να διακομίζονται άμεσα στην Αθήνα.

Οι δυο τους διακομίζονται με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου C-130 εσπευσμένα στην πρωτεύουσα. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για ένα 14χρονο αγόρι με πολλαπλά κατάγματα που θα διακομιστεί στο νοσοκομείο Παίδων και για μια 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνας, που διακομίζεται στο ΚΑΤ, ενώ κυκλοφορεί ένα φοβερό βίντεο από τον τόπο όπου βρέθηκαν νεκρά τα δύο παιδιά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ζωή και των δύο δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, ωστόσο η αεροδιακομιδή τους στην Αθήνα κρίθηκε απαραίτητη. Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο, ενώ ακόμα 10 πολίτες της Σάμου μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, όπου και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες.

Η στιγμή που "χτυπάει" ο ισχυρός μετασεισμός το νησί (βίντεο)

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, όπου έχει καταφέρει να προκαλέσει αρκετές καταστροφές, αλλά και μετά από αυτό έχουν σημειωθεί αρκετές σεισμικές δονήσεις, μικρότερες σε ένταση.

Όμως στις 5:14 το απόγευμα, σημειώθηκε ένας ακόμη σεισμός στο νησί, που σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών είχε ένταση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Εκείνη τη στιγμή, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ μετέδιδε ζωντανά τις τελευταίες εξελίξεις.

Δείτε το βίντεο με την αντίδρασή του δημοσιογράφου την ώρα που γίνεται ο μετασεισμός στη Σάμο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share