Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βίντεο σοκ: Το σημείο όπου βρέθηκαν τα δύο νεκρά παιδιά της Σάμου

Θρήνος...

30 Οκτωβρίου 2020 19:12
Βίντεο σοκ: Το σημείο όπου βρέθηκαν τα δύο νεκρά παιδιά της Σάμου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι τραγικές εξελίξεις στη Σάμο μετά τον ισχυρό σεισμό δεν έχουν σταματημό και συγκεκριμένα η στιγμή που σημάδεψε όλο το νησί αλλά και την Ελλάδα ήταν όταν ανακοινώθηκε ότι οι δύο 17χρονοι μαθητές που είχαν καταπλακωθεί από τον τοίχο ενός σπιτιού ήταν τελικά νεκροί.

Ένα βίντεο από το facebook που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής με το κινητό του δείχνει πλάνα από εκεί όπου έπεσε ο τοίχος και καταπλάκωσε τα παιδιά, 15 και 17 ετών. Είναι ένα μικρό στενάκι με σπίτια ετοιμόρροπα και την ώρα που περνούσαν τα παιδιά, μόλις είχαν τελειώσει το σχολείο, καταπλακώθηκαν κι έχασαν τη ζωή τους.

Τα δύο παιδιά κατευθύνονταν προς την παραλία και πέρασαν από ένα στενό δρομάκι στην περιοχή Γεφυράκι, στην οδό Κανάρη, όταν έπεσε ο τοίχος κτιρίου. Παρά τις προσπάθειες να απεγκλωβιστούν ζωντανά από τους διασώστες της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Το σημείο που έχασαν την ζωή τους τα δυο παιδιά ήταν πολύ στενό και πιθανότατα δεν μπόρεσαν να προφυλαχθούν.

Παρακολουθείστε παρακάτω τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να απεγκλωβίσουν τα παιδιά:

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξέφρασε την συντριβή της για την απώλεια των δύο μαθητών:

«Είμαι συντετριμμένη από τον τραγικό χαμό δύο μαθητών από το σεισμό της Σάμου. Οι μαθητές ήταν καθ’οδόν για το σπίτι τους όταν καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο. Τα λόγια φτωχά. Οι σκέψεις μας με τις οικογένειες των παιδιών. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε οικείους, φίλους, συμμαθητές», έγραψε.

Τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού σε Σάμο και Σμύρνη εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

«Τα συλλυπητήρια και η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Σάμο και τη Σμύρνη. Η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα. Ευχή μας οι λιγότερες δυνατές απώλειες και καθήκον μας η άμεση στήριξη του νησιού», έγραψε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share