Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σύρος: Στους δρόμους οι κάτοικοι - Αισθητός ο σεισμός από τη Σάμο

Αναλυτικά τα γεγονότα

30 Οκτωβρίου 2020 17:59
Σύρος: Στους δρόμους οι κάτοικοι - Αισθητός ο σεισμός από τη Σάμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Σάμο σημειώθηκε ισχυρός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ όπου έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα και στα παράλια της Τουρκίας, όπου σημειώθηκαν αρκετοί τραυματίες αλλά και νεκροί στη Σμύρνη μετά την κατεδάφιση κτηρίων, ακόμη αρκετά αισθητός έγινε και στη Σύρο με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους.

Συγκεκριμένα στην Σύρο υπήρξε μεγάλη ανησυχία, καθώς η δόνηση η οποία είχε μεγάλη διάρκεια ήταν πραγματικά πολύ έντονη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά στα μεγαλύτερα κτίρια, δημαρχείο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια κλπ, δεκάδες εργαζόμενοι και πολίτες πετάχτηκαν στην κυριολεξία στους δρόμους αμέσως μετά τον σεισμό, ενώ κάτι αντίστοιχο σημειώθηκε και σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και σε κατοικίες.

Η απορία και ο φόβος των περισσότερων ήταν πολύ χαρακτηριστικά στοιχεία, μιας και αντίστοιχα φαινόμενα δεν παρουσιάζονται συχνά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Παρά το γεγονός ότι η δόνηση ήταν έντονη και ότι ειδικά στην Ερμούπολη υπάρχουν πολλά παλιά, μεγάλα, αλλά και επικίνδυνα κτίρια, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και προβλήματα.

Σεισμός στη Σάμο: Νέος ισχυρός μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ

Μετά τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο των 6,7 Ρίχτερ και τον μετασεισμό 4,6 Ρίχτερ κοντά στην Ικαρία σημειώθηκε ένας νέος μετασεισμός σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ. Σημειώνεται ότι πριν από λίγο βρέθηκαν τα δύο παιδιά που είχαν καταπλακωθεί από τον τοίχο αλλά δεν φαίνεται να τα κατάφεραν.

Ο απεσταλμένος της δημόσιας τηλεόρασης μετέδιδε ζωντανά τις εξελίξεις από το νησί όταν σημειώθηκε ο ισχυρός μετασεισμός. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η δόνηση σημειώθηκε 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού, ενώ είχε εστιακό βάθος 15 χιλιόμετρα. Σημειώνεται πως ελάχιστα λεπτά αργότερα, καταγράφηκε ακόμη ένας σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!

Μητσοτάκης: Η Σάμος άντεξε - Οι κάτοικοι να βρίσκονται σε εγρήγορση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μήνυμα για του πολίτες της Σάμου τονίζοντας ότι η Σάμος άντεξε και κάλεσε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας. Ακόμη ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο.

Ο ισχυρός σεισμός στην Σάμο είχε ως αποτέλεσμα να ανατραπεί ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για την ανακοίνωση νέων μέτρων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όπως έγινε γνωστό, δεν θα πραγματοποιηθούν απόψε οι ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επίσης, ακυρώθηκε και η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό λόγω του σεισμού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share