Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεισμός στη Σάμο: Σημειώθηκε και τέταρτο τσουνάμι

Συνεχίζεται η τραγωδία

30 Οκτωβρίου 2020 16:05
Σεισμός στη Σάμο: Σημειώθηκε και τέταρτο τσουνάμι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμη ένα τσουνάμι σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στη Σάμο όπου φαίνεται να είναι το τέταρτο ενώ έχουν χτυπήσει το νησί άλλα τρία μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. Παράλληλα έχει σταλεί μήνυμα από το 112 στους κάτοικους του νησιού ώστε να τους ενημερώσει στο τι να κάνουν και τι να προσέξουν.

Υπενθυμίζεται πως ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής -δόνηση που έγινε αισθητή και στην Αθήνα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για οκτώ τραυματίες ενώ σημειώθηκαν και υλικές ζημιές στο νησί.

Το τσουνάμι φαίνεται να έγινε αισθητό και στην Τουρκία όπου κάτοικοι ανέβασαν στο Twitter την ώρα που πλησιάζει και χτυπάει την περιοχή.

Δείτε τα βίντεο:

Σεισμός στη Σάμο: Η θάλασσα κάλυψε την στεριά - Μαρτυρίες για τσουνάμι από τους κατοίκους (βίντεο)

Πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε ένας μεγάλος σεισμός στη Σάμο και συγκεκριμένα 6,7 Ρίχτερ όπου στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook κάτοικος του νησιού, τα νερά της θάλασσας βγήκαν στη στεριά και πλημμύρισαν τους δρόμους.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ήταν σαν να χτύπησε το σημείο μικρό τσουνάμι. Παράλληλα μετά τον μεγάλο σεισμός στη Σάμο ακολούθησε και ένας μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ κοντά στην Ικαρία.

Μάλιστα η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έστειλε μήνυμα στους πολίτες του νησιού να απομακρυνθούν από τις ακτές. Στη Σάμο μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση σπεύδει και ο υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς με ειδικά κλιμάκια του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερα από 4 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Posted by Ioannis Negris on Friday, October 30, 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους, ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, καθώς έχουν πέσει προσόψεις κτιρίων. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει φύγει ένα τμήμα από την εκκλησία της Μεγάλης Παναγίας στο Καρλόβασι.

Δείτε το βίντεο του Samos24.gr από τη Σάμο μετά το σεισμό:

Μετά τον σεισμό, η θάλασσα βγήκε στη στεριά

Posted by Samos24.gr on Friday, October 30, 2020
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share