Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Προς ολικό lockdown οδεύει η εστίαση - Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τι αναμένεται να ανακοινωθεί

30 Οκτωβρίου 2020 13:46
Κορωνοϊός: Προς ολικό lockdown οδεύει η εστίαση - Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καθημερινά ο κορωνοϊός εξαπλώνεται όλοι και περισσότερο με αποτέλεσμα να αυξάνονται κατά πολύ τα κρούσματα και να υπάρχουν καθημερινά απώλειες από τον ιό με αποτέλεσμα να παρθούν πιο σκληρά μέτρα. Επίσης καθηγητής μικροβιολογίας ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ξεπεραστούν τα 2.000.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 15:00, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στις 18:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

Κορωνοϊός: Τα 4+1 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πόσο θα ισχύσουν (Video)

Αναφορά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού και προαναγγελία της αυριανής ανακοίνωσης περαιτέρω νέων μέτρων για την αντιμετώπισή του περιελάμβανε η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το υπουργικό συμβούλιο θα ανακοινώσει αύριο το νέο σχέδιο δράσης ενός μήνα, τονίζοντας ότι «στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, για αυτό είπε – και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών.

Με γνώμονα να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να κρατηθεί – κατά το δυνατόν – ζωντανή η οικονομία ο πρωθυπουργός θα κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία και το λιανεμπόριο και οι νέοι περιορισμοί θα αφορούν άλλες Δομές και υπηρεσίες. Τα μέτρα που προκρίνονται είναι:

  1. Κλείσιμο εστίασης: Στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων συζητείται το ενδεχόμενο για κάποιο χρονικό διάστημα τα καταστήματα να κλείνουν από τις 21:00 ή τις 22:00 προκειμένου να περιοριστεί ο χρόνος παραμονής στα μαγαζιά με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  2. Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού: Είναι πολύ πιθανό ακόμα και στις περιφέρειες που δεν έχουν κοκκινίσει να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο. Σημειώνεται πως και η Αττική βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο 3, ενώ η Θεσσαλονίκη μαζί με Ροδόπη και Λάρισα εισήλθαν από σήμερα σε καθεστώς lockdown.
  3. Χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα: Η υποχρεωτικότητα της καθολικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, θα επεκταθεί ακόμη και σε περιοχές που είναι κάτω από τον «πορτοκαλί» συναγερμό.
  4. Τόνωση της τηλεργασίας: H τηλεργασία θα ενισχυθεί σημαντικά τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει θετικά αποτελέσματα σε δύο τομείς: Μειωμένη επαφή με τους συναδέλφους αλλά και μείωση του συγχρωτισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα.
  5. Μεγαλύτερη έμφαση στην τηλεκπαίδευση: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη κλίμακα και η τηλεκπαίδευση κυρίως σε φοιτητές και σε δεύτερο χρόνο αν απαιτηθεί σε μαθητές.

Τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ για ένα μήνα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share