Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Απίστευτο περιστατικό οδηγού λεωφορείου με αστυνομικούς για την μάσκα (video)

«Τι ρομπότ είστε εσείς; Όλοι κάτω!»

30 Οκτωβρίου 2020 12:22
Κορωνοϊός: Απίστευτο περιστατικό οδηγού λεωφορείου με αστυνομικούς για την μάσκα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τους αστυνομικούς τα έβαλε ένας οδηγός λεωφορείου για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, ο οποίος αντέδρασε για την επιβολή αυτού κατεβάζοντας από το λεοφωρείο όλους τους επιβάτες.

Οι εντάσεις ανάμεσα στους πολίτες και την αστυνομία, για την χρήση της μάσκας που έχουν σαν συνέπεια τα πρόστιμα τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.

Ένα τέτοιο περιστατικό κατέγραψε η κάμερα του Star, την Πέμπτη (29/10), όταν άντρες της ΕΛ.ΑΣ. σταμάτησαν ένα λεωφορείο στο οποίο ο οδηγός δεν φορούσε μάσκα.

Ο συγκεκριμένος, όπως υποστήριξαν και ορισμένοι επιβάτες, δεν το έκανε επίτηδες, αλλά επειδή έτρωγε μία τυρόπιτα.

Ωστόσο τα λεγόμενα των επιβατών, δεν έπεισαν τους αστυνομικούς οι οποίοι του έκοψαν πρόστιμο 150 ευρώ κίνηση η οποία έκανε έξω φρενών τον οδηγό.

Μάλιστα όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί η ένταση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη, κάτι που είχε σαν συνέπεια ο ίδιος να κατεβάσει τους επιβάτες από το λεωφορείο.

Ορισμένοι μάλιστα από τους επιβάτες του λεωφορείου ήρθαν σε αντιπαράθεση μαζί του, ενώ ενημερώθηκαν ότι θα γίνει προσαγωγή του από την αστυνομία, ενώ σήμερα έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος άνδρας από τον φονικό ιό.

Μάσκα στο αυτοκίνητο: Βροχή τα πρόστιμα από την τροχαία

Συνεχίζεται τα περίεργα περιστατικά με τη χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που πραγματοποιεί η Τροχαία στους δρόμους της Αθήνας.

Μάλιστα πρόστιμα επιβάλλονται όχι μόνο για τη μη χρήση μάσκας για τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητο, αλλά και για μη σωστή χρήση μάσκας (π.χ. αν δεν καλύπτει τη μύτη).

Βροχή τα πρόστιμα σε οδηγούς για τη μάσκα

Ενδεικτικό είναι, όπως μετέδωσε και ο ΣΚΑΪ, ότι στη λεωφόρο Συγγρού από το πρωί έως τις 10:00 άνδρες της Τροχαίας που πραγματοποιούν ελέγχους, από τα 22 πρόστιμα που έκοψαν τα 17 ήταν για μη χρήση μάσκας ή για μη σωστή χρήση μάσκας.

Κάποιοι από τους οδηγούς που πλέον θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ, αν και παραδέχθηκαν το λάθος τους, εξέφρασαν την αντίδρασή τους για το μέτρο. Ενδεικτικά ανέφεραν «είχα βγάλει τη μάσκα για να πιώ τον καφέ μου και να κάνω το τσιγάρο μου».

«Με έγραψαν γιατί η μάσκα δεν ακουμπούσε τη μύτη. ΟΚ, έχουν δίκιο κι αυτοί, αλλά κάπου είναι υπερβολή και το μέτρο γίνεται πλέον εισπρακτικό».

Έλεγχοι και πρόστιμα για όσους δεν φοράνε μάσκα στα αυτοκίνητα

Πότε και πώς πρέπει να φοράμε μάσκα στο αυτοκίνητο

Αυτό που ισχύει λοιπόν για τη χρήση της μάσκας στα αυτοκίνητα είναι το εξής:

  • Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.
  • Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική όταν ο οδηγός είναι μόνος του στο όχημα και όταν οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού (σύζυγοι, γονείς με παιδιά).
  • Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.
    Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.
  • Η μάσκα θα πρέπει να φοριέται σωστά και όχι απλώς να τοποθετείται στο πρόσωπο. Θα πρέπει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη, αλλιώς επιβάλλεται πρόστιμο.
  • Σε ό,τι αφορά τις μοτοσικλέτες, υπενθυμίζεται πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται πως στις «κίτρινες» περιοχές ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε ΙΧ είναι τα 4 άτομα, ενώ στις «κόκκινες» τα 3.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share