Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Κατέληξε 65χρονος - 616 συνολικά οι νεκροί

Νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

30 Οκτωβρίου 2020 11:32
Κορωνοϊός: Κατέληξε 65χρονος - 616 συνολικά οι νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να χτυπάει την χώρα μας αφήνοντας πίσω αρκετά κρούσματα αλλά και άτυχους που κατέληξαν από τον ιό. Σήμερα επίσης αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα ο πρωθυπουργός της χώρας κατά του κορωνοϊού στο διάγγελμα του.

Συγκεκριμένα ακόμη ένα άτομο που ασθένησε με κορωνοϊό κατέληξε νεκρός στη χώρα μας, πρόκειται για έναν 65χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Σημειώνεται ότι συνολικά 616 άτομα έχουν πεθάνει στη χώρα μας από COVID-19.

Οι γειτονιές της Αθήνας με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

Στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τα δυτικά προάστια, εντοπίζεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το δελτίο ειδήσεων του Star, περιοχές όπως η Πατησίων, η πλατεία Κυψέλης και το Μοναστηράκι, εμφανίζονται ως "κόκκινες γειτονιές".

Στο κόκκινο, όμως, και περιοχές στα Δυτικά, με τους επιστήμονες να προβληματίζονται ιδιαίτερα για Περιστέρι, Πετρούπολη και Ιλιον, καθώς παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα τα τελευταία 24ωρα. Χ

αρακτηριστικό πως τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν rapid test στο κέντρο του Δήμου Περιστερίου και μέσα σε 48 ώρες εντόπισαν συνολικά 78 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας στα 31 έτη, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" με τα 24 κρούσματα του φονικού ιού που βρέθηκαν στο προσωπικό.

Συναγερμός στο Νοσοκομείο "Παπανικολάου" : Τουλάχιστον 24 κρούσματα κορωνοϊού

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 24 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ όλη η συμπρωτεύουσα νωρίτερα ανακοινώθηκε πως τίθεται σε Lockdown.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου στο Thestival, «γι’ αυτούς τους συναδέλφους γνωρίζουμε ότι νοσούν διότι εμφάνισαν συμπτώματα και μας ενημέρωσαν οι ίδιοι. Υπάρχει συρροή. Θετικοί στον ιό είναι και πέντε ασθενείς από την καρδιολογική».

Όπως λέει ο ίδιος, «αύριο θα είναι κλειστά κάποια χειρουργεία, καθώς και τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Δεν γίνεται όμως, οι συνάδελφοι να μην μπαίνουν σε καραντίνα, να υπάρχει ελλιπής ενημέρωση και να μην γίνονται τακτικά τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό των νοσοκομείων».

Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Μαρία Γιογκατζή, δήλωσε στο Thestival ότι «κρούσματα υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία. H κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Ο ΕΟΔΥ ενημερώνεται κι εμείς ακολουθούμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Λειτουργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Είναι μία δυναμική κατάσταση κι όλα μεταβάλλονται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες».

Πρόσφατα έφτασε στο Thestival καταγγελία από μέλος του ιατρικού προσωπικού του «Παπανικολάου, η οποία ανέφερε ότι ειδικευόμενος γιατρός σε κλινική του νοσοκομείου έκανε εφημερία ενώ νοσούσε από κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ειδικευόμενος γιατρός υποβλήθηκε σε τεστ κατά την έναρξη της εφημερίας. Το αποτέλεσμα βγήκε θετικό στη διάρκεια της εφημερίας, όμως ο ίδιος δεν ενημερώθηκε για να μην εγκαταλείψει τη θέση του. Του γνωστοποιήθηκε ότι είναι θετικός μετά τη λήξη της εφημερίας. Η καταγγελία χρήζει διερεύνησης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share