Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Έφυγε" από τη ζωή ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ

Το 2017 ο Γιλμάζ είχε χάσει τον μεγαλύτερο γιο του

30 Οκτωβρίου 2020 10:19
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ηλικία 73 ετών "έφυγε" από τη ζωή ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ. Πριν από λίγες μέρες πέθανε και ο πρίγκιπας Αζίμ του Σουλτανάτου του Μπρουνέι σε ηλικία 38 ετών από αδιευκρίνιστους λόγους. Ο Μεσούτ Γιλμάζ διετέλεσε αρχηγός στο «Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας» και τρεις φορές πρωθυπουργός της χώρας.

Ειδικότερα, διατέλεσε πρωθυπουργός το 1991 για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ξαναέγινε το 1996 όταν συγκυβέρνησε με την Τανσού Τσιλέρ. Ωστόσο, η συγκατοίκησή τους στην εξουσία κράτησε μόλις τρεις μήνες, καθώς υπήρχε μεγάλη προσωπική αντιπάθεια ανάμεσά τους.

Διετέλεσε ξανά πρωθυπουργός την περίοδο 1997-1999. Από το 1999 ως το 2002 ήταν αναπληρωτής Πρωθυπουργός στην Κυβέρνηση Ετζεβίτ.

Το 2002, μετά την αποτυχία του κόμματός του να μπει στη Βουλή κατά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2002, δήλωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική. Τον Αύγουστο του 2006 όμως επαναδραστηριοποιήθηκε επιδιώκοντας να ξαναμπεί στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Το 2011 είχε ανάψει «φωτιές» στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας όταν αποκάλυψε πως πολλές από τις πυρκαγιές στα ελληνικά δάση την περίοδο 1995-1997, ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ. Το 2017 ο Γιλμάζ είχε χάσει τον μεγαλύτερο γιο του, σε ηλικία 38 ετών, όταν είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, με πιθανότερο σενάριο την αυτοκτονία.

Σοκ στον κόσμο της ενημέρωσης: Πέθανε γνωστή Ελληνίδα δημοσιογράφος

Την τελευταία της πνοή άφησε η δημοσιογράφος Άντζελα Πεΐτση, σκορπίζοντας θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο και πένθος στους οικείους της, ενώ προ ολίγων ημερών πέθανε ακόμη ένας Έλληνας δημοσιογράφος.

Η Άντζελα Πεΐτση στο παρελθόν εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεόραση. Πριν από μικρό χρονικό διάστημα διαγνώστηκε με καρκίνο καλπάζουσας μορφής και το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr, η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, παρουσία των ελάχιστων επιτρεπόμενων προσώπων λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share