Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Eισαγγελική έρευνα για κρούσματα κορωνοϊού σε κέντρο αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία

Σε 14η καραντίνα το συγκεκριμένο κέντρο στην Θεσσαλονίκη

29 Οκτωβρίου 2020 15:21
Eισαγγελική έρευνα για κρούσματα κορωνοϊού σε κέντρο αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για κρούσματα κορωνοϊού στο παράρτημα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Άγιος Δημήτριος», παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιώτοπουλος.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διεξαγωγή έρευνας, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας, με το συναγερμό να σημαίνει και σε νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Κέντρο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη έχει τεθεί σε 14ημερη καραντίνα (λήγει την 1/11), ύστερα από τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα Covid-19 που διαπιστώθηκαν.
Η Θεσσαλονίκη πέρασε στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο».

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας», σημείωσε.

«Βράζει» η Θεσσαλονίκη: Θετικό 1 στα 10 rapid test κορωνοϊού στην παραλία!

«Βράζει» εξαιτίας του κορωνοϊού η Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με το voria.gr, το 1 στα 10 rapid test βρέθηκε θετικό στην παραλία της πόλης, σε ένα ποσοστό ιδιαίτερα ανησυχητικό για την κατάσταση, που επικρατεί στην περιοχή.

Το ποσοστό είναι εξαιρετικά υψηλό και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι είναι πρώιμο ακόμη για γενικεύσεις, συνιστώντας ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ σήμερα, για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα ποσοστά.

Ωστόσο, η εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη προσομοιάζει με την εικόνα που παρουσίασαν οι Σέρρες, όταν την πρώτη μέρα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τεστ στην κεντρική πλατεία και το ποσοστό των θετικών έφτανε επίσης στο 10%. Αποτέλεσμα ήταν να μπει στο «κόκκινο» (επίπεδο επιτήρησης 4) ο νομός Σερρών.

Η κυβέρνηση δεν περίμενε πάντως τα σημερινά τεστ για να πάρει αποφάσεις, καθώς ήδη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την είσοδο του νομού στο «κόκκινο».

Eάν παραμείνει το ποσοστό σε τόσο υψηλό επίπεδο, η κατάσταση θα είναι τραγική και ο κόκκινος συναγερμός θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς των προηγούμενων ημερών και μέχρι να αποδώσουν τα μέτρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των θετικών στον ιό τεστ που ανέμεναν οι αρμόδιοι δεν ξεπερνούσε το 3%-5%. Με το 10%, τα απόλυτα νούμερα των κρουσμάτων θα ξεπεράσουν ακόμη και τις πιο δυσοίωνες προσβλέψεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share