Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Επιστρέφει το lockdown στην Ευρώπη (Video)

Συναγερμός!

29 Οκτωβρίου 2020 14:34
Κορωνοϊός: Επιστρέφει το lockdown στην Ευρώπη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τα lockdown επιστρέφουν στην Ευρώπη που δοκιμάζεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού. Σφίγγει ο κλοιός των περιοριστικών μέτρων στην Ευρώπη, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να επιβάλουν μερικό lockdown σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους για ένα μήνα, ενώ ένα βήμα πριν βρίσκεται και η χώρα μας.

Γαλλία

Σε σχεδόν πλήρη καραντίνα επιστρέφει από την Παρασκευή η Γαλλία, όπου χθες καταγράφηκαν περισσότερα από 36.000 κρούσματα κορωνοϊού.

Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου οι Γάλλοι θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για λόγους υγείας συμπληρώνοντας βεβαίωση μετακίνησης ή στέλνοντας SMS. Μπαρ και εστιατόρια θα κλείσουν.

Δημόσιες υπηρεσίες, εργοστάσια και σχολεία θα λειτουργούν κανονικά. Μάσκες θα πρέπει να φορούν πλέον και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων από την ηλικία των έξι ετών.

Γερμανία

Σε μερικό lockdown μπαίνει από τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, και η Γερμανία όπου χθες καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με σχεδόν 17.000 νέα κρούσματα.

Επιχειρήσεις, σχολεία και παιδικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια, θέατρα και σινεμά θα κλείσουν.

Ιταλία

Ο εφιάλτης της περασμένης άνοιξης επιστρέφει στην Ιταλία. Σχεδόν 25.000 νέα κρούσματα και 205 θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις μεγάλες πόλεις θεωρείται ως μια από τις βασικές αιτίες για την εξάπλωση του ιού.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες κατά των περιοριστικών μέτρων. Σε θέατρο συγκρούσεων μετατράπηκε το κέντρο της Βερόνα, όταν 500 περίπου άτομα που έκαναν πορεία συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ισπανία

Απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ των περισσότερων περιφερειών της Ισπανίας ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας ενόψει του Σαββατοκύριακου των Αγίων Πάντων μετά την καταγραφή σχεδόν 20.000 νέων κρουσμάτων.

Οι διαμαρτυρίες κατά των μέτρων συνεχίζονται και στη χώρα της Ιβηρικής. Στη Βαρκελώνη διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Ρωσία

Αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων και στη Ρωσία, με περισσότερες από 17.000 μολύνσεις σε ένα 24ωρο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share