Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Μεγάλη ανατροπή με τα ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ την Κυριακή (Video)

Όλα κλειστά!

29 Οκτωβρίου 2020 14:01
Μεγάλη ανατροπή με τα ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ την Κυριακή (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με μια έκτακτη απόφαση το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα είναι κλειστά όλα τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

«Χαστούκι» στα Lidl: Ποια είναι τα ρωσικά σούπερ μάρκετ «Mere» που έρχονται στην Ελλάδα - Τιμές-σοκ!

«Χαστούκι» αναμένεται στα Lidl καθώς είναι αρκετά πιθανό ένας μεγάλος ανταγωνιστής τους τα ρωσικά σούπερ μάρκετ «Mere» να έρθουν και στην Ελλάδα με τιμές-σοκ. Ενώ, χαμός έγινε σε κατάστημα Lidl, με τους πελάτες να περιμένουν ώρες μέχρι να ανοίξουν.

Οι περιοχές με οικονομική κρίση είναι το… φόρτε της MERE, η οποία προβάλλει ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τις χαμηλές τιμές της. Όπως υποστηρίζει, για τα συμβατικά προϊόντα οι τιμές είναι 20% χαμηλότερες, ενώ για τα πανεθνικά brands έως και 50%.

Πως επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο; Μέσω της άμεσης συνεργασίας με τους παραγωγούς και της αυστηρής πολιτικής διαχείρισης κόστους, σύμφωνα με την ίδια την εταιρία. Σε μια καινοτομία της προμηθευτικής διαδικασίας, η MERE συνάπτει συμφωνίες που προϋποθέτουν ότι οι προμηθευτές υποχρεούνται να πάρουν πίσω το 100% των μη πωληθέντων προϊόντων και να παραδίδουν οι ίδιοι ή τρίτοι τα προϊόντα σε κάθε κατάστημα με δικά τους έξοδα.

Σούπερ μάρκετ Lidl και Μere

Η ρωσική αλυσίδα δραστηριοποιείται μέχρι στιγμής σε 10 χώρες και αυτό που ξέρουμε για την Ελλάδα είναι ότι έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την ενοικίαση ακινήτων σε όλες τις πόλεις με πληθυσμό πάνω από 25.000, αλλά και για την εξεύρεση προσωπικού.

Απομένει να φανεί αν η αγορά στο ελληνικό λιανεμπόριο χωράει και άλλο ξένο brand πέραν του Lidl που διατηρεί την πρωτοκαθεδρία έχοντας αποδείξει ότι διαθέτει πιστό κοινό, άκρως ικανοποιημένο από την ποιότητα και τις τιμές των προϊόντων του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share