Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020

Πέθανε σε ηλικία 115 ετών η Κατερίνα Καρνάρου (Video)

Ήταν η γηραιότερη Ελληνίδα

29 Οκτωβρίου 2020 13:23
Πέθανε σε ηλικία 115 ετών η Κατερίνα Καρνάρου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η αγαπημένη γιαγιά στην Κρέστενα, η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα, η Κατερίνα Καρνάρου, “έφυγε” σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 115 ετών. Επίσης, θρήνος επικρατεί στο χώρο της δημοσιογραφίας καθώς την τελευταία της πνοή άφησε γνωστή δημοσιογράφος.

Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1905 στο Γρύλλο Κρεστένων, έζησε για αρκετά χρόνια στην Αθήνα και επέστρεψε στην Κρέστενα όπου τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής της, τις έζησε ανάμεσα σε παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονο.

“Έφυγε” υπερπλήρης ημερών, έχοντας ζήσει όλα τα μεγάλα γεγονότα του 20ου αιώνα, από τις αρχές του 1900 έως το “μαύρο” 2020… και “΄έφυγε” όρθια, από βαθιά γεράματα, γεμάτη από την αγάπη της πολυάριθμης οικογενειάς της και του κόσμου, που την γνώρισε πιο πολύ τα τελευταία χρόνια μέσα από τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ…

Δείτε βίντεο με δηλώσεις από την γιαγιά Κατερίνα όταν ψήφισε για τελευταία φορά στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης

Θρήνος ξέσπασε μετά την τραγική είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου, οικονομολόγου και πολιτικού Πέτρος Κουναλάκη σε ηλικία 83 ετών, ενώ εχθές την τελευταία του πνοή άφησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης.

Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ απο το 1959, στην διάρκεια της δικτατορίας εργάσθηκε στη Γερμανία και αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.

Στη διάσπαση του 1968 εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στην συνέχεια ήταν στέλεχος της ΕΑΡ και του Συνασπισμού, από τον οποίο παραιτήθηκε το 2003, διαφωνώντας με τις θέσεις του έναντι του ΠΑΣΟΚ και της συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων, που ο ίδιος υποστήριζε.

Κουναλάκης Πέτρος

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατό του

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις» αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για το θάνατο του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού.

«Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού» προσθέτει και καταλήγει: «Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share