Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης

Θρήνος!

28 Οκτωβρίου 2020 21:53
Πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης

Θρήνος ξέσπασε μετά την τραγική είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου, οικονομολόγου και πολιτικού Πέτρος Κουναλάκη σε ηλικία 83 ετών, ενώ εχθές την τελευταία του πνοή άφησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης.

Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ απο το 1959, στην διάρκεια της δικτατορίας εργάσθηκε στη Γερμανία και αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.

Στη διάσπαση του 1968 εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στην συνέχεια ήταν στέλεχος της ΕΑΡ και του Συνασπισμού, από τον οποίο παραιτήθηκε το 2003, διαφωνώντας με τις θέσεις του έναντι του ΠΑΣΟΚ και της συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων, που ο ίδιος υποστήριζε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατό του

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις» αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για το θάνατο του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού.

«Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού» προσθέτει και καταλήγει: «Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

"Έφυγε" από τη ζωή ο 38χρονος πρίγκιπας του Μπρουνέι - Αδιευκρίνιστη η αιτία θανάτου του

"Έφυγε" από τη ζωή στα 38 του χρόνια ο πρίγκιπας Αζίμ του Σουλτανάτου του Μπρουνέι όπου και δεν έχουν διευκρινιστεί οι αιτίες του θανάτου του. Επίσης από την ζωή "έφυγε" και η διάσημη συγγραφέας, στα 75 έτη, Κάλη Καρατζά, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από τα ανάκτορα του Μπρουνέι, ο πρίγκιπας Αζίμ πέθανε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. Ακριβής αιτία θανάτου δεν έχει ανακοινωθεί, όμως, υπάρχουν πληροφορίες από το μουσουλμανικό κρατίδιο της Ασίας πως είχε νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα πριν επέλθει το μοιραίο.

Ο πρίγκιπας Χατζή «Αμπντούλ» Αζίμ ήταν ο δευτερότοκος γιος του Σουλτάνου, Χασανάλ Μπολκίαχ, που είναι δια βίου ηγέτης του Μπρουνέι και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Με βάση την ιεραρχία της μοναρχικής δυναστείας, ο Αζίμ ήταν ο τέταρτος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο του Μπρουνέι.

Ήδη ηγέτες από την Ασία έχουν σπεύσει να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του κοσμοπολίτη πρίγκιπα, ο οποίος ήταν ζάμπλουτος ως μέλος της μοναρχικής οικογένειας του σουλτανάτου που έχει τεράστια αποθέματα πετρελαίου.

Ο 38χρονος είχε σπουδάσει σε σχολεία της Σιγκαπούρης αλλά και σε στρατιωτική ακαδημία της Βρετανίας, ωστόσο, επέλεξε να ασχοληθεί με τον κόσμο του θεάματος. Μάλιστα είχε χρηματοδοτήσει αρκετές παραγωγές όπως η ταινία «You are not you» με πρωταγωνίστρια τη Χίλαρι Σουάνκ.

Τα πάρτι που διοργάνωνε ήταν ξακουστά για τη χλιδή και τη λάμψη τους και κυκλοφορούν από αυτά αρκετές φωτογραφίες του με ανθρώπους της show biz όπως ο Μάικλ Τζάκσον, η Μαράια Κάρεϊ, η Ναόμι Κάμπελ και πολλοί άλλοι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share