Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Μερικό lockdown στη Γερμανία μέχρι τέλος Νοεμβρίου

Κλείνουν μπαρ, εστιατόρια, θέατρα και ξενοδοχεία από τη Δευτέρα

28 Οκτωβρίου 2020 17:55
Κορωνοϊός: Μερικό lockdown στη Γερμανία μέχρι τέλος Νοεμβρίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μερικό lockdown προχωρά η Γερμανία προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά της πανδημίας. Όπως μεταδίδει η Bild, τα κρατίδια της Γερμανίας θέλουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις εστιατορίων από τις 2 Νοεμβρίου για τον υπόλοιπο μήνα, προκειμένου να περιορίσουν την πανδημία της κορωνοϊού.

Νωρίτερα, η DW μετέδιδε ότι στο σχέδιο της συμφωνίας μεταξύ καγκελαρίου και 16 πρωθυπουργών, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa), αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι: κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, θέατρα, ξενοδοχεία, γυμναστήρια και δημόσιοι χώροι άθλησης, ενώ στους δημόσιους χώρους θα επιτρέπεται συνάντηση μελών από το πολύ δύο νοικοκυριά.

Αντίθετα ανοιχτά παραμένουν, μέχρι νεοτέρας, καταστήματα, σχολεία, νηπιαγωγεία και κομμωτήρια τηρώντας τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες. Σχετικά με τη γερμανική οικονομία το σχέδιο αναφέρει ότι στη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να διασφαλιστεί, όσο είναι εφικτό, η συνέχεια της εργασίας.

Οι εργοδότες οφείλουν να προστατεύουν τους εργαζόμενους και να τους διασφαλίσουν όπου είναι δυνατόν τη τηλεργασία. Παράλληλα η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να παρατείνει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και να διευρύνει την οικονομική βοήθεια για όσους εργάζονται στο χώρο του πολιτισμού.

Προ των πυλών το lockdown και στην Γαλλία

Σε lockdown οδεύει και η Γαλλία, με τον Εμανουέλ Μακρόν να προχωρά σε διάγγελμα για την ανακοίνωση νέων μέτρων, ενώ στην Ελλάδα οι νεκροί από τον κορωνοϊό ανέρχονται στους 600.

Σύμφωνα με δύο πηγές της βιομηχανίας, που έχουν λάβει γνώση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να διατάξει τους πολίτες της να παραμείνουν στα σπίτια τους, εκτός των πλέον απαραίτητων ταξιδιών, των μετακινήσεων εργασίας, αλλά και των αθλητικών δραστηριοτήτων, σε μία νέα προσπάθεια για τον έλεγχο της εξάπλωσης των κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19.

Bild: Πριν το τέλος του έτους τα εμβόλια για τον κορωνοϊό στην Γερμανία

Προετοιμασίες για την έναρξη εμβολιασμών κατά του νέου κορωνοϊού πριν από το τέλος της χρονιάς κάνει η κυβέρνηση της Γερμανίας, υποστηρίζει στο σημερινό της φύλλο η ταμπλόιντ Bild.

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να δημιουργήσει 60 ειδικά κέντρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα εμβόλια θα αποθηκεύονται στις πρέπουσες θερμοκρασίες, και ζήτησε από τις τοπικές κυβερνήσεις των 16 ομόσπονδων κρατιδίων να το ενημερώσουν πού θα εγκατασταθούν ως τη 10η Νοεμβρίου, αναφέρει η εφημερίδα, χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι οι πηγές της.

Κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν — διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον κορωνοϊό προχθές Τετάρτη — επισήμανε ότι η γερμανική εταιρεία BioNTech πλησιάζει στο να εξασφαλίσει έγκριση ενός εμβολίου από τους εποπτικούς φορείς, κατά το δημοσίευμα της Μπιλτ, η οποία επικαλείται πρόσωπα που συμμετείχαν.

Η BioNTech αναπτύσσει εμβόλιο εναντίον του SARS-CoV-2 σε συνεργασία με την Pfizer Inc. Ερωτηθείς πότε αναμένει ότι θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί, ο Σπαν απάντησε «αυτό θα μπορούσε να γίνει πριν από το τέλος του έτους», ανέφεραν συμμετέχοντες, κατά την εφημερίδα.

Τον περασμένο μήνα η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να διατεθεί χρηματοδότηση 745 εκατομμυρίων δολαρίων στις εταιρείες βιοτεχνολογίας BioNTech και CureVac για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη εμβολίων εναντίον του κορωνοϊού και να αυξηθεί η δυνατότητα της χώρας να παράγει εμβόλια.

Τον περασμένο μήνα η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να διατεθεί χρηματοδότηση 745 εκατομμυρίων δολαρίων στις εταιρείες βιοτεχνολογίας BioNTech και CureVac για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη εμβολίων εναντίον του κορωνοϊού και να αυξηθεί η δυνατότητα της χώρας να παράγει εμβόλια.

Την Τρίτη, οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν την συνδυασμένη έναρξη στην Ιαπωνία των φάσεων 1 και 2 των κλινικών δοκιμών του υποψηφίου εμβολίου τους εναντίον του κορονοϊού, που βασίζεται στο λεγόμενο αγγελιοφόρο ριβοζονουκλεϊκό οξύ (mRNA).

Τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ ενδέχεται να είναι γνωστά ακόμη και μέσα στον τρέχοντα μήνα. Η εξάπλωση του κορονοϊού στη Γερμανία επιταχύνεται.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share