Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Πήγαν να παρελάσουν στο Σύνταγμα για την 28η Οκτωβρίου παρά τις απαγορεύσεις - Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία

Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε όσους δεν φορούσαν μάσκα

28 Οκτωβρίου 2020 13:44
Πήγαν να παρελάσουν στο Σύνταγμα για την 28η Οκτωβρίου παρά τις απαγορεύσεις - Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περίπου 70 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος, κρατώντας ελληνικές σημαίες, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την αναστολή των εκδηλώσεων εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Οι παρευρισκόμενοι θέλησαν να κάνουν οι ίδιοι παρέλαση, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα ελήφθησαν με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα αξίζει να δείτε την σημαία που ύψωσε Κρητικός στο Καστελόριζο και ζυγίζει 200 κιλά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν να νουθετήσουν το πλήθος, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μικροεπεισόδια και η αστυνομία να προσαγάγει επτά άτομα. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα των 150 ευρώ σε αρκετούς που δεν φορούσαν μάσκα, ενώ όταν τους έγινε σύσταση να φορέσουν, αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Στο Σύνταγμα για να παρελάσουν παρά τις απαγορεύσεις

«Η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι... »: Το μήνυμα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας για την 28η Οκτωβρίου

Συγκίνηση σκορπούν για άλλη μια φορά τα μέλη της ομάδας «Ζευς» με το μήνυμά τους, για άλλη μια χρονιά, για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Πιλότος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας έστειλε μήνυμα σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες «από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο και από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο».

Ο Έλληνας πιλότος χαρακτηρίζει το «ΟΧΙ» ως «το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας» τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι ιδεώδη ακατάλυτα που θα θριαμβεύουν όσο υπάρχουν αθάνατες Ελληνικές Ψυχές».

Όλο το μήνυμα του πιλότου της «Ζευς» έχει ως εξής:

«Ελληνίδες Έλληνες, από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο και από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, να θυμάστε το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές, ΟΧΙ.

Ένα μήνυμα που θυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι ιδεώδη ακατάλυτα που θα θριαμβεύουν όσο υπάρχουν αθάνατες Ελληνικές Ψυχές. Ψυχές τολμηρές πέρα από τις δυνάμεις τους ριψοκίνδυνες εν γνώση τους και αισιόδοξες στις δυσκολίες. Χρόνια πολλά Ελλάδα»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share