Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Διαφορετική 28η Οκτωβρίου λόγω πανδημίας: Πώς θα εορταστεί η εθνική επέτειος;

Αυστηρά τα μέτρα!

28 Οκτωβρίου 2020 08:59
Διαφορετική 28η Οκτωβρίου λόγω πανδημίας: Πώς θα εορταστεί η εθνική επέτειος;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εντελώς διαφορετικά θα εορταστεί η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, λόγω του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού που τον τελευταίο καιρό σαρώνει την Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας.

Το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, δηλώνει την κρισιμότητα της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα και επιβεβαιώνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης να ακυρωθούν για φέτος οι παρελάσεις, όπως είχε ανακοινώσει από τις 5 Οκτωβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Έτσι οι καθιερωμένες στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις δε θα διεξαχθούν για λόγους δημόσιας υγείας.

Πώς θα εορταστεί η 28η Οκτωβρίου εν μέσω πανδημίας

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, στην πόλη των Αθηνών θα γίνει:

  • κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
  • Σημειώνεται ότι σήμερα μαχητικά αεροσκάφη θα πετάξουν κανονικά πάνω από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, παρά το γεγονός ότι δεν θα γίνουν οι παρελάσεις λόγω της πανδημίας. Μάλιστα στον Θερμαϊκό κόλπο στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και η φρεγάτα Ύδρα του Πολεμικού Ναυτικού.

3ημερος σημαιοστολισμός για την 28η Οκτωβρίου

Παράλληλα, ο σημαιοστολισμός, σύμφωνα με την με αριθμ. 67271/13.10.2020 απόφαση, είναι γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, ενώ για την πόλη της Θεσσαλονίκης τετραήμερος, από την 25η Οκτωβρίου. Ακόμη, το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.

Επιπλέον, όπως δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η δοξολογία ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και των υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης.

Τήρηση μέτρων σε καταθέσεις στεφάνων

Επιπρόσθετα, σχετικά με τις δοξολογίες που αφορούν σε εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου όπως και τις καταθέσεις στεφάνων σε όλη τη χώρα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε ότι θα πραγματοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται σε κάθε επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share