Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020

Σε καραντίνα ο Λαβρόφ: Ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού - Είχε συναντηθεί με Μητσοτάκη-Τσίπρα

Συναγερμός

27 Οκτωβρίου 2020 17:55
Σε καραντίνα ο Λαβρόφ:  Ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού - Είχε συναντηθεί με Μητσοτάκη-Τσίπρα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε καραντίνα, για προληπτικούς λόγους, τέθηκε ο Σεργκέι Λαβρόφ, όταν διαπιστώθηκε ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ακύρωσε τα διπλωματικά ταξίδια που είχε προγραμματίσει για τις επόμενες μέρες, αλλά και τις συναντήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στη Μόσχα. Ενώ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η ίδια με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter

Επισημαίνεται ότι μόλις πριν από 24 ώρες, ο κ. Λαβρόφ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, κ. Νίκο Δένδια, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε καραντίνα ο Λαβρόφ

Κορωνοϊός: Oι 13 περιοχές της Ελλάδας που είναι ένα βήμα πριν το lockdown

Δεκατρείς νομοί της χώρας, ανάμεσα σε αυτούς της Λάρισας, της Ροδόπης, της Βοιωτίας, της Πέλλας, της Καβάλας και των Τρικάλων, παρουσιάζουν το τελευταίο δεκαήμερο μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση λόγω κορωνοϊού, που μπορεί να οδηγήσει σε lockdown. Παράλληλα εξετάζονται τρία σενάρια από την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσουν τα κρούσματα τα 1.500.

Μετά την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα, την Καστοριά, που βρίσκονται ήδη σε κατάσταση συναγερμού, οι 13 αυτές περιοχές έχουν το διάστημα από 17 έως 26 Οκτωβρίου από 37 έως 247 νέα κρούσματα η κάθε μία, κι έπονται στη σχετική κατάταξη με την κατανομή των νέων διαγνώσεων.

Όμως οι τρεις από αυτές (Λάρισα, Ροδόπη, Βοιωτία) έχουν ήδη υπερβεί το όριο των 50 νέων φορέων ανά 100.000 κατοίκους που είναι μία από τις βασικές παραμέτρους που ίσως μπορεί να τις μετατρέψουν σε «κόκκινες» περιοχές.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», ο πλέον «προβληματικός» είναι ο νομός Λαρίσης που έχει το τελευταίο δεκαήμερο 247 κρούσματα κορονοϊού με αντιστοιχία 86 ανά 100.000 κατοίκους.

Κορωνοϊός: Oι 13 περιοχές της Ελλάδας που είναι ένα βήμα πριν το lockdown

Ακολουθούν η Ροδόπη, με 68 νέους φορείς ανά 100.000 κατοίκους και η Βοιωτία με 60. Στην επικίνδυνη ζώνη με μεγάλο αριθμό κατά πληθυσμιακή αντιστοιχία νέων νοσούντων είναι η Πέλλα, η Καβάλα και τα Τρίκαλα με 45 έως 49 νέους φορείς σε 100.000 κατοίκους.

Οι υπόλοιπες περιοχές, όπως η Αχαΐα, το Ηράκλειο, η Μεσσηνία (σ.σ. μετά από μια περίοδο μηδαμινού αριθμού νέων φορέων υπάρχει συσσώρευση κρουσμάτων), η Μαγνησία, η Πιερία, η Ημαθία, η Χαλκιδική, έχουν μεγάλο αριθμό νέων διαγνώσεων (από 37 έως 80) αλλά λόγω σχετικά μεγάλου πληθυσμού η αντιστοιχία στους 100.000 κατοίκους είναι χαμηλότερη (από 21 έως 33).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share