Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης

Θρήνος...

27 Οκτωβρίου 2020 17:44
Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένας ευπατρίδης της δημοσιογραφίας, ο Δημήτρης Κατσίμης, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Φωτισμένος Επτανήσιος, ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ΄60 και από νωρίς έβαλε το προσωπικό στίγμα του σε σημαντικές δημοσιογραφικές υποθέσεις που καθόρισαν τις ιστορικές εξελίξεις της χώρας,όπως η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Στη θλίψη βυθίστηκε και ο καλλιτεχνικός κόσμος, αφού το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου 2020 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών η συγγραφέας Κάλη Καρατζά.

Από την «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα στην «Καθημερινή» της Ελένης Βλάχου μέχρι τη δικτατορία.Μετά τη μεταπολίτευση,διευθυντής της εφημερίδας «Εθνος» και από το 1981 και τη νίκη της «Αλλαγής»,διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ με σπουδαία δουλειά στη δημιουργία μιας σύγχρονης τηλεόρασης.Διευθυντής της εφημερίδας «Γνώμη» και σταθερός αρθρογράφος στην «Καθημερινή» και το «Εθνος».

Ανήσυχο μυαλό και με πολύπλευρες ικανότητες,ήταν πρωτοπόρος,εκτός από τις εφημερίδες και την τηλεόραση,και στις περιοδικές εκδόσεις,αφού για πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντής της «Γυναίκας»,μιας από τις πιο προχωρημένες και εμβληματικές εκδόσεις στην ιστορία του Τύπου.

Σταθερά και αταλάντευτα στο χώρο της «Δημοκρατικής Παράταξης» και του ΠΑΣΟΚ,ο Δημήτρης Κατσίμης ανήκε στον στενό κύκλο των φίλων του Α.Παπανδρέου στα πρώτα χρόνια της Αλλαγής,παραμένοντας ένας προοδευτικός διανοούμενος,ένα κοσμοπολίτικο μυαλό,ένα φωτισμένο πνεύμα και «αθεράπευτα» πιστός στη Δημοκρατία,τον πολιτισμό και την υψηλή αισθητική μέχρι το τέλος της ζωής του.

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Χάρης Καρατζάς

Πέθανε ο πρώην Βουλευτής και Υφυπουργός Παιδείας Χάρης Καρατζάς. Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την θλίψη και την οδύνη της για την απώλεια του πρώην Βουλευτή και Υφυπουργού Παιδείας Χάρη Καρατζά. Επίσης, ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε φύγει από τη ζωή πριν λίγες μέρες

Ο Χάρης Καρατζάς σπούδασε Νομικά και Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπήρξε ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος της ΕΡΕΝ με πλούσια δράση στον αντιδικτατορικό αγώνα, εξελέγη βουλευτής πρώτη φορά το 1974, ενώ διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων την περίοδο 1977-1980.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share