Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για εστίαση - Απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 00:30

Όσα ανέφερε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής

27 Οκτωβρίου 2020 15:36
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για εστίαση - Απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 00:30
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται επικίνδυνα στην Ελλάδα και με τα νέα μέτρα να βρίσκονται σε ισχύει σύμφωνα με τον καθηγητή μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Τσακρής ότι οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν και άλλα μέτρα. Παράλληλα εξετάζονται τρία σενάρια από την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσουν τα κρούσματα τα 1.500.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η εποχή των κορωνοϊών είναι τώρα. Φθινόπωρο, προς χειμώνα είναι η εποχή που οι κορωνοϊοί κάνουν την έξαρσή τους» τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Τσακρής, με αφορμή τις πληροφορίες ότι πιθανόν σήμερα να περάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

«Δυστυχώς πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν κρυώσει ο καιρός», τόνισε και συμπλήρωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι είναι πολύ πιθανό στο επόμενο διάστημα να δούμε διακοπή της κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 00:30. «Είναι από τα μέτρα που και από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συστήνονται.

Όπως επίσης και η διακοπή κάποιων δραστηριοτήτων διασκέδασης είναι πιθανόν να δούμε να εφαρμόζονται τις επόμενες εβδομάδες. Όπως επίσης να καταλάβει ο κόσμος τη σημασία της μάσκας, πόσο σημαντικό εργαλείο είναι».

«Η μείωση του ωραρίου στην εστίαση είναι από τα μέτρα που θα συζητηθούν ίσως και σήμερα ή τις επόμενες ημέρες», σύμφωνα με τον ίδιο. Ο Αθανάσιος Τσακρής τόνισε ακόμη την ανάγκη να αυξηθεί η τηλεργασία.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν κρυώσει ακόμη ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση της επιδημίας», τόνισε ο κ. Τσακρής.

Ακούστε την συνέντευξη του Αθανάσιου Τσακρή:


Μαρτυρία σοκ: «Είναι λες και σε κρατάνε κάτω από το νερό και παλεύεις να ανέβεις»

Ο κορωνοϊός έχει καταφέρει να αφήσει πίσω του πολλά θύματα αλλά και άτομα σε πολύ άσχημη κατάσταση. Συγκεκριμένα μία ασθενής του κορωνοϊού η Ελευθερία περιέγραψε το πως είναι να έχει κάποιος τον ιό σημειώνοντας το συναίσθημα ασφυξίας που ένιωσε όταν ασθένησε και το περιέγραψε με την φράση «είναι λες και σε κρατάνε κάτω από το νερό και παλεύεις να ανέβεις».

«Και τώρα το νιώθω, αλλά είναι πολύ πιο ήπιο, δηλαδή μέσα στο λεπτό μπορεί να πάρω μια αναπνοή» δήλωσε η νεαρή νηπιαγωγός. «14 του μήνα βγήκα θετική. Από αύριο λογικά πρέπει να κάνω το τεστ. Τώρα τελευταία έχω δύσπνοια, όσο πέρναγαν τα υπόλοιπα άρχισε πολύ ξαφνικά η δύσπνοια να γίνεται πιο έντονη… Είχα κόπωση, όλα τα κόκαλα σου να πονάνε» σχολίασε.

Στη συνέχεια περιγράφει στον ΣΚΑΪ: «Με τη δύσπνοια τρόμαξα αρκετά. Με έπιανε μια - δύο φορές τις πρώτες μέρες μετά συνεχόμενες. Είμαι στο τέλος της καραντίνας, δεν είναι τόσο έντονα όσο τις προηγούμενες μέρες, τώρα μού έχει μείνει απλά μια δύσπνοια, και λίγο η όσφρηση δεν έχει επανέλθει πλήρως. Έκανα ακτινογραφία και αιματολογικές, πρέπει να κάνω επαναληπτικό τεστ και για να επιστρέψω» εξήγησε.

«Πίστευα στον κορωνοϊό, αλλά δεν καπνίζω, είμαι νέα, περίμενα ότι θα το περάσω λίγο πιο ήπια σαν απλή γρίπη. Πίστευα στον ιό, αλλά επειδή είμαι νέα και δεν έχω άλλο νόσημα δεν είχα αγχωθεί τόσο, έλεγα "θα περάσει εντάξει"» εξηγεί.

Η κοπέλα δήλωσε ότι και ο σύντροφος της είναι θετικός. «Τις πρώτες μέρες ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί … Τώρα που εμφάνισε κι αυτός συμπτώματα είμαστε πιο ελαστικοί. Το παίρνει ελαφρά, λίγο βήχα και πολύ πονοκέφαλο τις πρώτες μέρες».

Τέλος έστειλε κι ένα μήνυμα προειδοποίηση στους συνομηλίκους της, αλλά και σε όλους μας: «Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή είναι πολύ δυσάρεστο δεν αξίζει να το περάσουν». Επίσης σημειώνεται ότι στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται να "πνίγονται" στα κρούσματα κορωνοϊού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share