Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στις Σέρρες: Νέα έκτακτα μέτρα - 19 κρούσματα σε γηροκομείο

Αναλυτικά τα μέτρα

27 Οκτωβρίου 2020 13:59
Συναγερμός στις Σέρρες: Νέα έκτακτα μέτρα - 19 κρούσματα σε γηροκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο δήμος Σερρών κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων αποφάσισε την εφαρμογή νέων έκτακτων μέτρων με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επίσης ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκανε μια δήλωση "βόμβα" σχετικά με τα κρούσματα στην Ελλάδα αλλά και την αύξηση τους.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, η αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, η αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ όπως επίσης και η αναστολή των τμημάτων της σχολής χορού και γυμναστικής της δημοτικής επιχείρησης.

Επίσης, στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε ακόμα η προμήθεια υγειονομικού υλικού, η καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών και η ενίσχυση της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών με το δυναμικό της δημοτικής αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών του δήμου καθώς και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης επισήμανε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να περιοριστεί η έξαρση των κρουσμάτων και να αποφευχθεί η επιβολή ενός lockdown. «Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες», συμπλήρωσε, «για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Για αυτόν τον λόγο λαμβάνουμε νέα, δραστικά μέτρα σε πρώτη φάση για μία εβδομάδα. Παρότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δήμου δεν έχουν ακόμη θεσμική αρμοδιότητα, ό,τι δυνάμεις διαθέτουμε θα τις δώσουμε στην κοινή προσπάθεια».

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και τα κλιμάκια ελέγχου θα παραμείνουν στις Σέρρες ολόκληρη αυτή την εβδομάδα διενεργώντας δειγματοληπτικά τεστ στον γενικό πληθυσμό σε μια προσπάθεια εντοπισμού των θετικών κρουσμάτων. Καθημερινά πραγματοποιούνται περί τα 300 τεστ ενώ μέχρι στιγμής είναι αρκετά μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στην κεντρική πλατεία των Σερρών. Επίσης, περιπολικά της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών κυκλοφορούν καθημερινά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μεταδίδοντας ηχητικό μήνυμα με το οποίο υπενθυμίζει στους πολίτες ότι πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις.

Ανησυχία για την «Κωστοπούλειο Στέγη» φροντίδας ηλικιωμένων

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι και στην «Κωστοπούλειο Στέγη» φροντίδας ηλικιωμένων καθώς μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί συνολικά 19 κρούσματα στο προσωπικό και τους τροφίμους. Μέχρι χθες το απόγευμα τέσσερεις τρόφιμοι είχαν μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ, (νοσοκομείο αναφοράς), ενώ σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν άλλοι τρεις τρόφιμοι.

Ο διευθυντής της μονάδας Κώστας Καραμούτσος σε δηλώσεις του εξέφρασε την αγωνία του για την εξέλιξη της όλης κατάστασης υπογραμμίζοντας πάντως ότι τηρούνταν με αυστηρότητα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και γίνονταν τακτικοί έλεγχοι σε όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους. Υπογράμμισε ακόμα ότι όλα τα θετικά κρούσματα εντοπίζονται μόνο σε μια πτέρυγα. Η «Κωστοπούλειος Στέγη» φροντίδας ηλικιωμένων φιλοξενεί συνολικά 113 τροφίμους.

Rapid tests και στη Δράμα

Στη γειτονική Δράμα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ συνεχίζει τη διενέργεια γρήγορων τεστ για την ανίχνευση κρουσμάτων κορονοϊού σε πολίτες που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που πραγματοποιείται.

Από την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρείται αυξητική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού, γεγονός που έχει κινητοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τους τοπικούς φορείς με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική προέλευση του κόσμου προελκόμενου να εξεταστούν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share