Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

"Έφυγε" από τη ζωή ο 38χρονος πρίγκιπας του Μπρουνέι - Αδιευκρίνιστη η αιτία θανάτου του

Θρήνος!

27 Οκτωβρίου 2020 11:29
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

"Έφυγε" από τη ζωή στα 38 του χρόνια ο πρίγκιπας Αζίμ του Σουλτανάτου του Μπρουνέι όπου και δεν έχουν διευκρινιστεί οι αιτίες του θανάτου του. Επίσης από την ζωή "έφυγε" και η διάσημη συγγραφέας, στα 75 έτη, Κάλη Καρατζά, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από τα ανάκτορα του Μπρουνέι, ο πρίγκιπας Αζίμ πέθανε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. Ακριβής αιτία θανάτου δεν έχει ανακοινωθεί, όμως, υπάρχουν πληροφορίες από το μουσουλμανικό κρατίδιο της Ασίας πως είχε νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα πριν επέλθει το μοιραίο.

Ο πρίγκιπας Χατζή «Αμπντούλ» Αζίμ ήταν ο δευτερότοκος γιος του Σουλτάνου, Χασανάλ Μπολκίαχ, που είναι δια βίου ηγέτης του Μπρουνέι και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Με βάση την ιεραρχία της μοναρχικής δυναστείας, ο Αζίμ ήταν ο τέταρτος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο του Μπρουνέι.

Απεβίωσε ο πρίγκιπας του Μπρουνέι στα 38 του έτη χωρίς να είναι γνωστή η αιτία θανάτου του.

Ήδη ηγέτες από την Ασία έχουν σπεύσει να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του κοσμοπολίτη πρίγκιπα, ο οποίος ήταν ζάμπλουτος ως μέλος της μοναρχικής οικογένειας του σουλτανάτου που έχει τεράστια αποθέματα πετρελαίου.

Ο 38χρονος είχε σπουδάσει σε σχολεία της Σιγκαπούρης αλλά και σε στρατιωτική ακαδημία της Βρετανίας, ωστόσο, επέλεξε να ασχοληθεί με τον κόσμο του θεάματος. Μάλιστα είχε χρηματοδοτήσει αρκετές παραγωγές όπως η ταινία «You are not you» με πρωταγωνίστρια τη Χίλαρι Σουάνκ.

Τα πάρτι που διοργάνωνε ήταν ξακουστά για τη χλιδή και τη λάμψη τους και κυκλοφορούν από αυτά αρκετές φωτογραφίες του με ανθρώπους της show biz όπως ο Μάικλ Τζάκσον, η Μαράια Κάρεϊ, η Ναόμι Κάμπελ και πολλοί άλλοι.

Πέθανε ο Νίκος Μπελογιάννης

Ο γιος του «Ανθρώπου με το γαρύφαλλο» Νίκος Μπελογιάννης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 χρονών. Επίσης πριν λίγες μέρες "έφυγε" από τη ζωή η παιδίατρος Κατερίνα Υφαντή.

Ήταν γιος του ιδεολόγου και αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκου Μπελογιάννη, που είχε εκτελεστεί το 1952 στο Γουδή. Ο Νίκος Μπελογιάννης που νοσηλευόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο ήταν χημικός μηχανικός, και μητέρα του ήταν η Έλλη Παππά, δημοσιογράφος και συγγραφέας, επίσης ήταν ανιψιός της Διδώς Σωτηρίου.

Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε στη φυλακή το 1951. Έναν χρόνο αργότερα εκτελέστηκε ο πατέρας του, ο «Άνθρωπος με το γαρύφαλλο», Νίκος Μπελογιάννης ενώ η μητέρα του Έλλη Παππά αποφυλακίστηκε το 1964. Ο ίδιος μεγάλωσε με την θεία του, Διδώ Σωτηρίου μέχρι τα 12 χρόνια του.

Σε συνέντευξή του ο Νίκος Μπελογιάννης είχε πει: Γνώριζα πως η πολιτική είναι σκέτη μπόχα. Όπως επίσης δεν ήθελα να ασχοληθώ ούτε με τη συγγραφή, ούτε με τη δημοσιογραφία – για να μη γίνονται συγκρίσεις. Κι έτσι έγινα χημικός μηχανικός. Ό,τι κι αν έλεγαν οι διάφορες θείτσες, του τύπου «παιδάκι μου, να γίνεις σαν τον πατέρα σου και να τον ξεπεράσεις!», εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να τις ακούσω. Εννοώντας όλων των ειδών τις «θείτσες».

Η προέλευση του ονόματος του

Για το βαρύ όνομά του: «Όταν ο πατέρας πεθάνει πριν από τη βάφτιση του παιδιού, το ‘χουμε να βαφτίζεται το παιδί με τ’ όνομά του. Κανονικά, είχε πει ο ίδιος, ήθελε να με βγάλουνε «Βίκτωρα». Αλλά η γιαγιά μου, η μάνα του, είχε πει «όχι, το παιδί θα βγει Νίκος!»… Στη δεκαετία του ’60 ήτανε «πρόβλημα» το όνομα Νίκος Μπελογιάννης , με τους χαφιέδες έξω απ’ το σπίτι να παρακολουθούν. Στο σχολείο, άλλοι καθηγητές με κατατρέχανε, άλλοι έδειχναν πως συμπαραστέκονται. Μετά ήρθε η Χούντα και εκεί ήταν ένα γερό πρόβλημα. Κι ύστερα, έγινε το ανάποδο – ξεκίνησαν οι πιέσεις απ’ τ’ Αριστερά: «Παιδάκι μου, να γίνεις σαν τον πατέρα σου!». Μιλάμε για γερές πιέσεις από τον Περισσό, στις οποίες δεν υπήρχε περίπτωση να ανταποκριθώ, γιατί είχα ξεκαθαρίσει τη θέση μου απέναντί τους – δεν ήθελα ούτε να τους ξέρω!».

Για τον πατέρα του, όπως του τον περιέγραφαν η μητέρα και η θεία του είχε πει: «Ήταν ο διανοούμενος της Αριστεράς, το πιο φωτισμένο πνεύμα, που απλώς προέτρεξε της εποχής του πάρα πολύ. Και, φυσικά, ήταν ανεπιθύμητος σε όλους γι’ αυτόν το λόγο – και στη Δεξιά και στην Αριστερά».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share