Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022

Ξεκίνησε η επιχείρηση ρυμούλκησης του "Καλλιστώ" - Απαγόρευση απόπλου για το εμπορικό πλοίο

Στη Σαλαμίνα μεταφέρεται το ναρκοθηρευτικό

27 Οκτωβρίου 2020 10:36
Ξεκίνησε η επιχείρηση ρυμούλκησης του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» ρυμουλκείται προς το ναύσταθμο της Σαλαμίνας, το οποίο λίγο μετά τις 7:30 πρωί συγκρούστηκε με το εμπορικό πλοίο «Maersk Launceston» έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Από την σύγκρουση, το «Καλλιστώ» έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και έχει πάρει κλίση, ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισροή υδάτων είναι ελεγχόμενη. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα από το πολεμικό πλοίο, που μετέφερε συνολικά 27 άτομα, τραυματίστηκαν ελαφρά, περισυλλέχθηκαν από τη θάλασσα και διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το «Καλλιστώ» έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων. Και στα δύο πλοία έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.

Στο «Καλλιστώ», όπου πλέον βρίσκεται σε σταθερή η κατάστασή, παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης. Να σημειωθεί ότι στο «Maersk Launceston» έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

«Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο», ανέφερε το ΓΕΝ στην ανακοίνωσή του για το περιστατικό.

Ξεκίνησε η επιχείρηση ρυμούλκησης του πολεμικού πλοίου το οποίο συγκρούστηκε με ένα εμπορικό.

Ξεκίνησε η επιχείρηση ρυμούλκησης

Μιλώντας στο Open TV ο Θ. Σκορδάς, πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης ρυμουλκών ναυαγοσωστικών μετέφερε τα ευχάριστα μαντάτα ότι «σώθηκε το Καλλιστώ. Κατάφεραν να το προσδέσουν τα ρυμουλκά και το μεταφέρουν στον ναύσταθμο».

Ξεκίνησε πριν από λίγο η ρυμούλκηση του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ», στο οποίο σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο "MAERSK LAUNCESTON" που μετέφερε κοντέινερ έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου, που μετέφερε συνολικά 27 άτομα, τα οποία διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share