Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μαζικά λουκέτα στους φούρνους "Βενέτη": Σεισμός στην αγορά

Ποια καταστήματα «Βενέτης» κλείνουν;

27 Οκτωβρίου 2020 09:14
Μαζικά λουκέτα στους φούρνους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Λουκέτο» ετοιμάζεται να βάλει σε πέντε καταστήματά της, εντός Αττικής, η αλυσίδα «Βενέτης» μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Ο λόγος που η διοίκηση της εταιρείας οδηγείται σε αυτή την απόφαση είναι πως καθώς η κυβέρνηση έχει αφήσει ακάλυπτες τις επιχειρήσεις, υπάρχει αδυναμία πληρωμής των ενοικίων και αδυναμία συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που στεγάζονται τα καταστήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του FnB Daily, μεταξύ των καταστημάτων που θα κλείσουν είναι εκείνα σε Άλιμο, Περιστέρι και Πλάκα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση, τότε η αλυσίδα «Βενέτη» θα αναγκαστεί να κλείσει και άλλα πέντε καταστήματα έως το τέλος του χρόνου, και ακόμη 20 την επόμενη χρονιά.

«Εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα λουκέτα» δηλώνει χαρακτηριστικά o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Όπως εξηγεί «Μετά το δεύτερο κύμα κορονοϊού, όχι μόνο σταμάτησε η ανάπτυξη, αλλά αρχίσαμε να μετράμε τις πληγές μας».

«Δυστυχώς πολλοί δεν καταλαβαίνουν τις διαστάσεις που έχει πάρει η εξάπλωσης της πανδημίας. Υπάρχουν ιδιοκτήτες που αρνούνται να μειώσουν το ύψος του ενοικίου. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι στην αγορά δεν υπάρχουν χρήματα για κατανάλωση, ενώ κάθε νέα εξαγγελία που μιλάει για τηλεργασία και περιορισμό στα σπίτια, καθιστά τους καταναλωτές ακόμα πιο επιφυλακτικούς» εξηγεί ο κ. Μονεμβασιώτης.

"Λουκέτο" στα μπαχαρικά "Ήλιος" - Βρέθηκαν 13 κρούσματα κορωνοϊού

Αναστάτωση επικρατεί στην εταιρεία μπαχαρικών "Ήλιος" μετά τον εντοπισμό 13, μέχρι στιγμής, επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στο τμήμα παραγωγής. Συγκεκριμένα η εταιρεία έχει αναστείλει την λειτουργία της από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, με τα 50 άτομα της παραγωγής να βρίσκονται στα σπίτια τους σε καθεστώς καραντίνας. Ο ασθενής “μηδέν” έχει εντοπιστεί και είναι υπάλληλος της εταιρείας, ο οποίος αφού παρουσίασε κάποια από τα συμπτώματα του ιού, στο τεστ που υποβλήθηκε βρέθηκε θετικός.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η ιδιοκτησία της «Ήλιος», που μετρά πάνω από οκτώ δεκαετίες στο χώρο, η οποία ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Η εταιρεία, στο στάδιο της ιχνηλάτησης, έκανε μόνη της τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό του τμήματος παραγωγής. Τα αποτελέσματα φανέρωσαν και τα υπόλοιπα 12 θετικά κρούσματα, που είχαν έρθει σε επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Πριν λίγες μέρες είχε κλείσει και κονσερβοποιία όπου βρέθηκαν 114 κρούσματα κορωνοϊού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share