Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανικός στην Τουρκία: Βομβιστής αυτοκτονίας έφερε τον τρόμο στην Αλεξανδρέττα

Συναγερμός στην περιοχή

26 Οκτωβρίου 2020 22:09
Πανικός στην Τουρκία: Βομβιστής αυτοκτονίας έφερε τον τρόμο στην Αλεξανδρέττα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια ισχυρή έκρηξη έφερε τον τρόμο στην Αλεξανδρέττα της Τουρκίας, με έναν βομβιστή αυτοκτονίας να επιχειρεί να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και να πυροδοτεί τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένος, ενώ προ ημερών υπήρξαν πολλοί νεκροί εξαιτίας έκρηξης.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η αστυνομία υποψιάστηκε δυο άτομα κατά την έρευνα σε σημείο ελέγχου στην πόλη Αλεξανδρέττα και άρχισε να τα παρακολουθεί. Ένα από τα δύο άτομα επιχείρησε να διαφύγει με όχημα και την ίδια στιγμή πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τη σύλληψη του δεύτερου ατόμου, ενώ να σημειωθεί πως στο περιστατικό τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις των δυνάμεων ασφαλείας και αρκετά ασθενοφόρα.

Λονδίνο: Δύο νεκροί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε κατάστημα

Ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7 το πρωί τοπική ώρα ισοπέδωσε ένα κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στο Ήλινγκ του δυτικού Λονδίνου, προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων, μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αιτία της έκρηξης αποδίδεται σε ανάφλεξη φιάλης αερίου ή σε πρόβλημα στην παροχή φυσικού αερίου.

Μέχρι και αργά το απόγευμα περίπου 40 πυροσβέστες και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι αναζητούσαν ανθρώπους που μπορεί να παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια, καθώς η πυροσβεστική υπηρεσία είχε εκφράσει φόβους για πιθανά θύματα.

Συνολικά τρία παιδιά και 18 ενήλικες που παγιδεύτηκαν στα γύρω σπίτια λόγω των ζημιών από την έκρηξη διασώθηκαν από τους πυροσβέστες.

Υπήρξε και τουλάχιστον ένας τραυματίας που οδηγήθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, από όπου αργότερα πήρε εξιτήριο.

Η πυροσβεστική του Λονδίνου ανέφερε ότι οι δυνάμεις της αντιμετωπίζουν μια «περίπλοκη κατάσταση» στο σημείο. Ο επικεφαλής Πολ Μόργκαν τονίζει: «Οι δυνάμεις μας συνεχίζουν να ερευνούν την ιδιοκτησία, χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό και σκυλιά.»

«Η έκρηξη προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο κατάστημα που βρίσκεται στο κτήριο. Οι πυροσβέστες συστηματικά προσπαθούν να σταθεροποιήσουν το κτήριο και να ψάξουν για τυχόν εγκλωβισμένους. Ζητάμε από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή αυτή την ώρα», τόνισε ο υπεύθυνος του αρμόδιου τμήματος της Πυροσβεστικής.

«Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε μαγαζί και σε παρακείμενα κτήρια», τόνισε εκτός των άλλων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share