Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σακελλαροπούλου: Έκκληση σε όλους να στηρίξουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε περισσότερο στους νέους

26 Οκτωβρίου 2020 16:07
Σακελλαροπούλου: Έκκληση σε όλους να στηρίξουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απηύθυνε έκκληση σε όλους, και ειδικότερα στους νέους, να αποδείξουν στην πράξη το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που έχουν, ιδίως για τους πιο ευάλωτους, και ευχήθηκε να πάρει γρήγορα τέλος η δοκιμασία με την πανδημία του κορωνοϊού, στη δήλωση που έκανε, αμέσως μετά το τέλος της επίσημης δοξολογίας, η οποία τελέστηκε στο ναό του Αγίου Δημητρίου, κεκλεισμένων των θυρών για το κοινό, όπως ορίζουν οι υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό στη διάδοση του κορωνοϊού.

«Χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης και απελευθερωτή της πόλης, όπως τον θέλει η λαϊκή μας παράδοση», τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται ο εορτασμός, λέγοντας:

«Φέτος, οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες. Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας απέτρεψαν πολλούς συμπολίτες μας από το να γιορτάσουν την ημέρα όπως κάθε χρόνο. Είναι όμως απαραίτητα, αφού η τήρησή τους αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση ώστε να κρατήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο, προστατεύοντας τόσο τους εαυτούς μας όσο και τους άλλους.

Κάνω λοιπόν έκκληση σε όλους, και ειδικότερα στους νέους, να αποδείξουν στην πράξη το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που έχουν, ιδίως για τους πιο ευάλωτους. Και εύχομαι γρήγορα να πάρει τέλος αυτή η δοκιμασία και του χρόνου να τιμήσουμε όλοι μαζί, όπως αρμόζει, τον "μέγα οπλίτη και αθλητή, τον στεφανηφόρο" Άγιο Δημήτριο, τον "φιλόπολι" και προστάτη της Θεσσαλονίκης μας».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε στη 13:00 έξω από το ναό του Αγίου Δημητρίου, φορώντας μάσκα, όπως και τα μέλη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων που τη συνόδευαν. Ενώ παράλληλα μάσκα δεν φορούσαν οι ιερείς αλλά και επικρατούσε ένας τεράστιος συνωστισμός έξω από τον ιερό ναό της Θεσσαλονίκης.

«Βόμβα» Στέλιου Πέτσα για lockdown: «Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο...» (Video)

Καμπανάκι για την βόρεια Ελλάδα «χτύπησε» στην ενημέρωση του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες 48 ώρες για τη βόρεια Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά. Αντίθετα έδειξε να υπάρχει αισιοδοξία αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού στην Αττική». Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει σε Αττικόν και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Στην Αττική βλέπουμε σταθεροποίηση. Σε Ιωάννινα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη βλέπουμε ανησυχητικά στοιχεία, πολύ σημαντικές οι επόμενες 48 ώρες», τόνισε ο κ. Πέτσας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αυτές τις περιοχές να συνεχίσουμε να βλέπουμε έξαρση, τότε δεν θα αποκλειστεί το lockdown.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται για τα μέτρα που ενδέχεται να λάβει η κυβέρνηση, αν δεν υποχωρήσουν τα κρούσματα κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας διέψευσε τόσο το ότι εξετάζεται πιθανότητα περιορισμού μετακινήσεων των ευπαθών ομάδων όσο και το ότι μελετάται ο περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου των καταστήματων εστίασης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share