Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στους χώρους εστίασης - Αλλαγή στα τραπεζοκαθίσματα

Τι θα ισχύει

26 Οκτωβρίου 2020 14:17
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στους χώρους εστίασης - Αλλαγή στα τραπεζοκαθίσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού για την απαγόρευση κυκλοφορίας, την χρήση μάσκας αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει κάποιος αν δεν τα ακολουθήσει έρχεται τώρα ένα νέο μέτρο για τους χώρους εστίασης. Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε κάποιες δηλώσεις σχετικά με το ότι το επόμενο 48ωρο θα είναι κρίσιμο για την Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις αλλαγές στις αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων στους χώρους εστίασης - αλλά και τους χώρους που εξαιρούνται των αλλαγών

Νέα μέτρα που θα αφορά τους χώρους εστίασης ανακοινώθηκαν και σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα.

«Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.67924 (ΦΕΚ Β ́4709/23-10-2020) οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων των χώρων εστίασης (εξαιρουμένων Κέντρων Διασκέδασης, χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ παραμένει το 1,8μ περιμετρικά) αλλάζουν» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Όπως ενημερώνει τα μέλη της, πλέον ισχύει το εξής:

Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους:

 • Εάν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα 0,90 εκ.
 • Εάν παρεμβάλλεται καρέκλα μόνο από τη μια πλευρά μεταξύ τραπεζιών 1,20 εκ.
 • Εάν παρεμβάλλονται καρέκλες και από τις δυο πλευρές των τραπεζιών 1,80 εκ.

«Επίσης μετά από σχετική ενημέρωση διευκρινίζουμε ότι σε όλους τους χώρους εστίασης και αναψυχής απαγορεύεται ο χορός» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Κορωνοϊός - Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας: Οι περιοχές που αλλάζουν χρώμα και επίπεδο συναγερμού

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού και τους θανάτους να αυξάνονται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα ένα νέος χάρτης νέος χάρτης υγειονομικής ασφαλείας για τον κορωνοϊό θα ισχύει από σήμερα το πρωί στην επικράτεια βάσει των όσων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή. Επίσης η Αττική από ότι φαίνεται συνεχίζει να έχει τη "μαύρη πρωτιά" στα κρούσματα κορωνοϊού σε σχέση με άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα:

 • Το επίπεδο συναγερμού αυξάνεται στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας και Σποράδων, οι οποίες ανεβαίνουν και περνούν στο επίπεδο 2-Επιτήρησης (πορτοκαλί) από το επίπεδο 1-Ετοιμότητας (πράσινο). Στην περίπτωση των Σποράδων, δε, η αναβάθμιση αφορά μόνο τη νήσο Σκιάθο και όχι στη Σκόπελο και στην Αλόννησο που παραμένουν πράσινες.
 • Παράλληλα οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου, που ήταν στο επίπεδο 3, δηλαδή στο πορτοκαλί, κατεβαίνουν βαθμό συναγερμού και περνούν στο επίπεδο 2, δηλαδή στο κίτρινο.
 • Όσον αφορά στα νησιά της Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, παρόλο που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής, με δεδομένη τη μη χωροταξική τους εγγύτητα με τις μητροπολιτικές ηπειρωτικές ενότητες, πηγαίνουν από το πορτοκαλί στο κίτρινο. Δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 2, πλην της Σαλαμίνας που σχετίζεται με μετακινήσεις από και προς τον Πειραιά.
 • Στο πράσινο από το κίτρινο, δηλαδή στο επίπεδο 1 από το επίπεδο 2, κατεβαίνουν και περνούν οι- Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Λακωνίας και Πάρου.
 • Επίσης, πράσινες από πορτοκαλί, γίνονται από τη Δευτέρα οι Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Κέας-Κύθνου, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3-Αυξημένης Επιτήρησης, στο επίπεδο 1-ετοιμότητας.

Δείτε τον χάρτη:

Αλλάζει ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας από σήμερα και το επίπεδο συναγερμού του

Συνολικά το επίπεδο συναγερμού αλλάζει σε 24 από τις 74 συνολικά Περιφερειακές Ενότητες της χώρας με 13 Περιφερειακές Ενότητες να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα και να κατεβαίνουν επίπεδο συναγερμού, ενώ σε 11 Περιφερειακές Ενότητες το ιικό φορτίο αυξάνεται και κατ’ επέκταση και το επίπεδο συναγερμού.

Από σήμερα λοιπόν, η εικόνα του χάρτη διαμορφώνεται ως εξής:

 • 25 Περιφερειακές Ενότητες στο Επίπεδο 1-Ετοιμότητας – πριν από 14 ημέρες ήταν 26.
 • 33 Περιφερειακές Ενότητες στο Επίπεδο 2-Επιτήρησης – πριν από 14 ημέρες ήταν 25.
 • 14 Περιφερειακές Ενότητες στο Επίπεδο 3-Αυξημένης Επιτήρησης – πριν από 14 ημέρες ήταν 23.
 • Και 2 Περιφερειακές Ενότητες στο Επίπεδο 4-Αυξημένου Κινδύνου. Καμία περιοχή δεν ήταν σε αυτό το βαθμό συναγερμού πριν από 14 ημέρες.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share