Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θετικός στον κορωνοϊό ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης

Ποια η κατάσταση της υγείας του

26 Οκτωβρίου 2020 13:44
Θετικός στον κορωνοϊό ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θετικός στον κορωνοϊό διεγνώσθη σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Έβρου με την Νέα Δημοκρατία, Σταύρος Κελέτσης. Ο ίδιος ενημερώθηκε την Κυριακή για το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υπεβλήθη και δεν παραβρέθηκε στην συζήτηση της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Παράλληλα, θρήνος επικρατεί στη ΝΔ καθώς πέθανε πρώην βουλευτής της!

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες είχε παραστεί σε εκπομπή του Καναλιού της Βουλής με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν και να τεθούν σε προληπτική καραντίνα.

«Βόμβα» Στέλιου Πέτσα για lockdown: «Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο...» (Video)

Καμπανάκι για την βόρεια Ελλάδα «χτύπησε» στην ενημέρωση του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες 48 ώρες για τη βόρεια Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά. Αντίθετα έδειξε να υπάρχει αισιοδοξία αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού στην Αττική». Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει σε Αττικόν και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Στην Αττική βλέπουμε σταθεροποίηση. Σε Ιωάννινα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη βλέπουμε ανησυχητικά στοιχεία, πολύ σημαντικές οι επόμενες 48 ώρες», τόνισε ο κ. Πέτσας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αυτές τις περιοχές να συνεχίσουμε να βλέπουμε έξαρση, τότε δεν θα αποκλειστεί το lockdown.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται για τα μέτρα που ενδέχεται να λάβει η κυβέρνηση, αν δεν υποχωρήσουν τα κρούσματα κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας διέψευσε τόσο το ότι εξετάζεται πιθανότητα περιορισμού μετακινήσεων των ευπαθών ομάδων όσο και το ότι μελετάται ο περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου των καταστήματων εστίασης.

«Βόμβα» Λινού: «Αν δεν λειτουργήσουν τα μέτρα σε 8 μέρες θα έχουμε...» (Video)

Ανήσυχη εμφανίστηκε στο OPEN η Αθηνά Λινού για την συνέχεια της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ξεκαθάρισε ότι οι επόμενες ημέρες θα δείξουν κατά πόσο η εφαρμογή των μέτρων θα κόψουν τη φόρα στη διασπορά, που βρίσκεται σε έξαρση καθώς μέσα σε 8 ημέρες έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων.

«Ο διπλασιασμός είναι η ένδειξη ότι έχουμε επιθετική αύξηση. Αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, αν δεν λειτουργήσουν, και στις επόμενες οκτώ ημέρες θα έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων, θα έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα, περίπου 1600. Θα έχουμε δραματική αύξηση» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είναι σαν να παλεύουν δύο δυνάμεις των μέτρων και του πολλαπλασιασμού».

Η κυρία Λινού τόνισε ότι: «Για κάθε ένα γνωστό κρούσματα υπάρχουν δέκα άγνωστα, άρα έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Αρκετοί είναι ασυμπτωματικοί και πολλοί προσυμπτωματικοί. Χρειαζόμαστε γενικευμένα μέτρα που θα γίνουν αποδεκτά και θα είναι εφαρμόσιμα».

αράλληλα, με τα κρούσματα του κορωνοϊού και τους θανάτους να αυξάνονται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα ένα νέος χάρτης νέος χάρτης υγειονομικής ασφαλείας για τον κορωνοϊό θα ισχύει από σήμερα το πρωί στην επικράτεια βάσει των όσων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share