Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Αττικόν και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης - 17 κρούσματα σε εργαζόμενους

Όσα ανέφερε η ΠΟΕΔΗΝ

26 Οκτωβρίου 2020 12:22
Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Αττικόν και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης - 17 κρούσματα σε εργαζόμενους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και χτυπάει όπου βρει με αποτέλεσμα να μολύνει και άτομα τα οποία εργάζονται σε νοσοκομεία, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες να υπάρχουν 18 κρούσματα. Επίσης δείτε την δήλωση της Αθηνάς Λινού σχετικά με τα κρούσματα στην Ελλάδα ότι θα αυξηθούν σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν τα μέτρα σε 8 μέρες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 14 κρούσματα εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, τρία στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης κι ένα στο νοσοκομείο Καβάλας.

Ο κώδωνας του κινδύνου για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ηχεί ξανά. Μέσα σε λίγες μέρες έχουν βρεθεί 18 κρούσματα, στο Αττικόν και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι νοσοκομεία αναφοράς, καθώς και στο νοσοκομείο Καβάλας. Τα νέα κρούσματα έκανε γνωστά η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας περισσότερα μέτρα ατομικής προστασίας, τακτικά προληπτικά τεστ στους υγειονομικούς και να ισχύει ξανά ο θεσμός της καραντίνας.

Στο Αττικόν, τα 14 κρούσματα εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες. Έχουν νοσήσει, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έξι τραυματιοφορείς, επτά εργαζόμενοι από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ένας τεχνικός.

Μια γυναίκα που έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και εργάζεται στο Αττικόν, νοσηλεύεται εκεί. Μάλιστα, η ίδια περιέγραψε τις δραματικές στιγμές της εισαγωγής της στο νοσοκομείο. «Αισθάνθηκα κατά την εισαγωγή μου ότι με πάνε στο νησί, τη Σπιναλόγκα. Δεν πλησίαζε κανείς συνάδελφος, ούτε οι δικοί μου», είπε η νοσηλεύτρια, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Ιπποκράτειο βρέθηκε θετική μια νοσηλεύτρια στο αναισθησιολογικό, ενώ από την ιχνηλάτηση βρέθηκαν άλλοι δυο γιατροί θετικοί. Στο νοσοκομείο Καβάλας, θετική είναι μια νοσηλεύτρια που εργάζεται στα Επείγοντα του νοσοκομείου.

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, στη νοσηλεύτρια που νοσεί αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο της Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη. «Δυστυχώς ο ιός μπήκε στο σπίτι μας… Το πρώτο κρούσμα σε συνάδελφο στο ΤΕΠ είναι γεγονός! Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και επαγγελματισμό. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στη συνάδελφο!», έγραψε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share