Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020

Μάσκα στο αυτοκίνητο: Χαμός με πρόστιμα - Πότε δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της

Τι ισχύει

26 Οκτωβρίου 2020 11:58
Μάσκα στο αυτοκίνητο: Χαμός με πρόστιμα - Πότε δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πρόστιμα για μάσκα στο αυτοκίνητο από όσα όλα δείχνουν πέφτουν βροχή αλλά η απορία είναι πότε δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα μέσα σε αυτό. Παράλληλα η Αθηνά Λινού τόνισε ότι αν δεν λειτουργήσουν τα μέτρα μέσα σε 8 ημέρες τα πράγματα θα χειροτερέψουν με τα κρούσματα να αυξάνονται πολύ περισσότερο από ότι τώρα.

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 (αυξημένης επιτήρησης) και 4 (αυξημένου κινδύνου), δηλαδή στις «πορτοκαλί» και στις «κόκκινες», προκάλεσε μια μικρή σύγχυση στους πολίτες για το τι ισχύει με τη χρήση μάσκας μέσα στα αυτοκίνητα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια των ελέγχων της αστυνομίας να πέσουν πρόστιμα 150 ευρώ σε οδηγούς και συνεπιβάτες, οι οποίοι είπαν ότι δεν γνώριζαν πως το μέτρο ισχύει και για τα αυτοκίνητα. Κάποιοι, πιο τυχεροί, απλώς δέχθηκαν συστάσεις από τους αστυνομικούς και ενημερώθηκαν για το τι ακριβώς ισχύει.

Πάντως για τη χρήση της μάσκας στο αυτοκίνητο είχε δώσει διευκρινίσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, από τη χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο εξαιρούνται μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού και κανείς άλλος.

Τα νέα μέτρα του κορωνοϊού πρέπει να τηρηθούν και ειδικά η χρήση μάσκας σε ορισμένους χώρους.

Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα στο αυτοκίνητο

Αυτό που ισχύει λοιπόν για τη χρήση της μάσκας στα αυτοκίνητα είναι το εξής:

  • Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.
  • Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική μόνο αν ο οδηγός και οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού.
  • Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.
  • Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.
  • Σε ό,τι αφορά τις μοτοσικλέτες, υπενθυμίζεται πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.
  • Υπενθυμίζεται πως στις «κίτρινες» περιοχές ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε ΙΧ είναι τα 4 άτομα, ενώ στις «κόκκινες» τα 3.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share