Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Κρίσιμες ώρες για τη Γαλλία - Προβλέψεις για 100.000 κρούσματα την ημέρα

Διπλάσιος αριθμός από αυτά που έχει η χώρα

26 Οκτωβρίου 2020 10:29
Κορωνοϊός: Κρίσιμες ώρες για τη Γαλλία - Προβλέψεις για 100.000 κρούσματα την ημέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον ραδιοσταθμό RTL ο καθηγητής Ζαν - Φρανσουά Ντελφρεσί, ο οποίος είναι επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση για την πανδημία της COVID-19, δήλωσε ότι η Γαλλία μπορεί να έχει 100.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα, δηλαδή τον διπλάσιο αριθμό από αυτόν που δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία στη χώρα.

"Υπάρχουν μάλλον περισσότερα από 50.000 κρούσματα την ημέρα. Υπολογίζουμε στην επιστημονική επιτροπή ότι βρισκόμαστε περισσότερο στο πεδίο των 100.000 κρουσμάτων ημερησίως", σημείωσε ο Ντελφρεσί. Επίσης στην Ελλάδα κατέληξε ένας 86χρονος στο ΑΧΕΠΑ με τους νεκρούς να φτάνουν τους 576.

Η Γαλλία κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε έναν αριθμό ρεκόρ 52.010 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Κυριακή, το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ ένα δεύτερο κύμα της COVID-19 πλήττει την Ευρώπη.

Με τα νέα αυτά κρούσματα ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε 1.138.507 στη Γαλλία, η οποία προηγείται πλέον της Αργεντινής και της Ισπανίας και κατατάσσεται στην πέμπτη θέση στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων νέου κορονοϊού, μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Ρωσία.

Κορωνοϊός - Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας: Οι περιοχές που αλλάζουν χρώμα και επίπεδο συναγερμού

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού και τους θανάτους να αυξάνονται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα ένα νέος χάρτης νέος χάρτης υγειονομικής ασφαλείας για τον κορωνοϊό θα ισχύει από σήμερα το πρωί στην επικράτεια βάσει των όσων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή. Επίσης η Αττική από ότι φαίνεται συνεχίζει να έχει τη "μαύρη πρωτιά" στα κρούσματα κορωνοϊού σε σχέση με άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα:

  • Το επίπεδο συναγερμού αυξάνεται στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας και Σποράδων, οι οποίες ανεβαίνουν και περνούν στο επίπεδο 2-Επιτήρησης (πορτοκαλί) από το επίπεδο 1-Ετοιμότητας (πράσινο). Στην περίπτωση των Σποράδων, δε, η αναβάθμιση αφορά μόνο τη νήσο Σκιάθο και όχι στη Σκόπελο και στην Αλόννησο που παραμένουν πράσινες.
  • Παράλληλα οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου, που ήταν στο επίπεδο 3, δηλαδή στο πορτοκαλί, κατεβαίνουν βαθμό συναγερμού και περνούν στο επίπεδο 2, δηλαδή στο κίτρινο.
  • Όσον αφορά στα νησιά της Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, παρόλο που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής, με δεδομένη τη μη χωροταξική τους εγγύτητα με τις μητροπολιτικές ηπειρωτικές ενότητες, πηγαίνουν από το πορτοκαλί στο κίτρινο. Δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 2, πλην της Σαλαμίνας που σχετίζεται με μετακινήσεις από και προς τον Πειραιά.
  • Στο πράσινο από το κίτρινο, δηλαδή στο επίπεδο 1 από το επίπεδο 2, κατεβαίνουν και περνούν οι- Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Λακωνίας και Πάρου.
  • Επίσης, πράσινες από πορτοκαλί, γίνονται από τη Δευτέρα οι Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Κέας-Κύθνου, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3-Αυξημένης Επιτήρησης, στο επίπεδο 1-ετοιμότητας.

Δείτε τον χάρτη:

Συνολικά το επίπεδο συναγερμού αλλάζει σε 24 από τις 74 συνολικά Περιφερειακές Ενότητες της χώρας με 13 Περιφερειακές Ενότητες να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα και να κατεβαίνουν επίπεδο συναγερμού, ενώ σε 11 Περιφερειακές Ενότητες το ιικό φορτίο αυξάνεται και κατ’ επέκταση και το επίπεδο συναγερμού.

Από σήμερα λοιπόν, η εικόνα του χάρτη διαμορφώνεται ως εξής:

  • 25 Περιφερειακές Ενότητες στο Επίπεδο 1-Ετοιμότητας – πριν από 14 ημέρες ήταν 26.
  • 33 Περιφερειακές Ενότητες στο Επίπεδο 2-Επιτήρησης – πριν από 14 ημέρες ήταν 25.
  • 14 Περιφερειακές Ενότητες στο Επίπεδο 3-Αυξημένης Επιτήρησης – πριν από 14 ημέρες ήταν 23.
  • Και 2 Περιφερειακές Ενότητες στο Επίπεδο 4-Αυξημένου Κινδύνου. Καμία περιοχή δεν ήταν σε αυτό το βαθμό συναγερμού πριν από 14 ημέρες.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share