Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 40 εκατ. παγκοσμίως τα κρούσματα - Θρίλερ με το σύνολο των νεκρών

Σοκ

25 Οκτωβρίου 2020 15:56
Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 40 εκατ. παγκοσμίως τα κρούσματα - Θρίλερ με το σύνολο των νεκρών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να χτυπάει ότι βρει στον δρόμο του όπου και εξαπλώνεται όλο και περισσότερο παγκοσμίως αφήνοντας πίσω του πολλά θύματα και πολλούς ακόμα να βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Παράλληλα η Ισπανία βρίσκεται ένα βήμα από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της εξάπλωση του ιού με αποτέλεσμα να συνεδριάζει για να βρει λύση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, παγκοσμίως έχουν καταγραφεί περισσότερα από 42,45 εκατ. κρούσματα, ενώ 1.146.763 έχουν χάσει τη ζωή τους. Τα κρούσματα μόλυνσης έχουν καταγραφεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από τον εντοπισμό των πρώτων περιστατικών μόλυνσης στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Κορωνοϊός: Μεγάλη η αύξηση των νεκρών - Σήμα SOS από τους γιατρούς

Στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφεται περιορισμένη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ είναι μεγάλη εκείνη των νεκρών. Συγκεκριμένα το Σάββατο διαγνώσθηκαν 19.644 νέοι θετικοί στον ιό και 151 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Σε όλη την χώρα, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 177.00 διαγνωστικά τεστ. Επίσης δείτε στο ΑΧΕΠΑ που βρέθηκαν πάνω από 20 εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό.

Αντίστοιχα την Παρασκευή, τα περιστατικά ήταν 19.143, με 91 νεκρούς. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 37.210 άνθρωποι. Συνολικά, 11.287 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε νοσοκομειακούς θαλάμους, 190.767 ετέθησαν σε κατ΄οίκον περιορισμό και 1.118 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, στη Λομβαρδία το τελευταίο εικοσιτετράωρο προέκυψαν 4.956 θετικοί στον ιό, στην Καμπανία με κύρια πόλη την Νάπολη 1.718, στο Βένετο 1.729, στο Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο 1.548 και στην κεντρική περιφέρεια Τοσκάνη 1.726.

Σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς αυξάνονται οι νεκροί στην Ιταλία από τον κορωνοϊό

Σήμα SOS από τους γιατρούς

Την ίδια ώρα, Ιταλοί γιατροί που ασχολούνται με επείγοντα περιστατικά, δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης της χώρας ότι οι αντίστοιχες μονάδες των νοσοκομείων είναι υπερπλήρεις, γεμάτες ασθενείς με κορωνοϊό. Οι επιστήμονες προσθέτουν ότι οι θάλαμοι των νοσοκομείων είναι γεμάτοι, και οι ασθενείς με covid- 19 μένουν ακόμη και πέντε ημέρες «παρκαρισμένοι» στους διαδρόμους των έκτακτων περιστατικών.

Άλλοι ασθενείς περιμένουν επί σειρά ωρών μέσα στις μονάδες πρώτων βοηθειών, μέχρι να μπορέσει να τους εξετάσει κάποιος γιατρός, ενώ παράλληλα, άρχισε και πάλι να υπάρχει έλλειψη νοσηλευτών και γιατρών, για την επαρκή αντιμετώπιση της όλης κατάστασης. «Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σαλβατόρε Μάνκα, πρόεδρος των γιατρών που εργάζονται στα επείγοντα περιστατικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share