Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά ξέσπασε στη Θίσβη Βοιωτίας

Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής

25 Οκτωβρίου 2020 15:07
Φωτιά ξέσπασε στη Θίσβη Βοιωτίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής σε γεωργική έκταση στην περιοχή Θίσβης Βοιωτίας. Παράλληλα χθες στον Κολωνό είχε πάρει φωτιά ένα νεοκλασικό κτήριο με αποτέλεσμα να επεκταθεί και σε ένα δεύτερο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από κάψιμο υπολειμμάτων καλλιεργειών παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα εννέα οχήματα με 18 πυροσβέστες, ενώ σηκώθηκαν και τα δύο PZL από τη Λαμία.

Η ανάρτηση της πυροσβεστικής στο Twitter

Το έργο των πυροσβεστών, ενισχύουν υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Θηβών και της Περιφέρειας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά στον Υμηττό

Ανησυχία προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε περιοχή του Υμμητού, από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο, ενώ φωτιά ξέσπασε εχθές και στην Κερατέα.

Οι καπνοί ήταν ορατοί κι από άλλα σημεία της Αθήνας, όμως, υπήρξε παρέμβαση της πυροσβεστικής που κατέσβησε τη φωτιά.

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα ΙΧ αυτοκίνητο, όμως με γρήγορη παρέμβαση της πυροσβεστικής τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο. Μέχρι να παρέμβει η ΠΥ, η φωτιά πρόλαβε και έκαψε ξερά χόρτα σε μικρή έκταση δίπλα από το όχημα που τυλίχτηκε στις φλόγες.

Μεγάλη φωτιά στην Βόλβη Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βόλβη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μικροκώμη. Ενώ, απίστευτες είναι οι εικόνες μετά την μεγάλη φωτιά που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο.

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 34 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου και 10 οχήματα, με την συνδρομή από αέρος δύο αεροπλάνων, οι οποίες ενισχύθηκαν με 22 επιπλέον πυροσβέστες και έξι οχήματα, καθώς και με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου από αέρος. Στην κατάσβεση συμμετέχουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share