Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ο ΑΒ Βασιλόπουλος... τρελάθηκε: Η ανακοίνωση που έκανε τους πάντες τρισευτυχισμένους

Τι αναφέρεται σε αυτή;

25 Οκτωβρίου 2020 11:51
Ο ΑΒ Βασιλόπουλος... τρελάθηκε: Η ανακοίνωση που έκανε τους πάντες τρισευτυχισμένους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φαίνεται πως στα ΑΒ Βασιλόπουλος… τρελάθηκαν, με μια ανακοίνωση να κάνει τους πάντες ευτυχισμένους, καθώς πρόκειται για μια πολυεπίπεδη επένδυση με θετικό αντίκτυπο για ουκ ολίγες κοινωνικές ομάδες.

Η φροντίδα για τις τοπικές κοινωνίες, η έγνοια για το περιβάλλον, η στήριξη των παραγωγών και του πρωτογενούς τομέα, η εμμονή στην ποιότητα, στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών της αναδεικνύονται στις «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019» της εταιρείας ΑΒ Βασιλόπουλος που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Διαβάζοντας τα βασικά στοιχεία της έκθεσης προκύπτουν ορισμένα βασικά συμεπράματα για τις βασικές αρχές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΑΒ Βασιλόπουλος και τα σημεια που δίνει έμφαση, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης με μια άλλη κίνηση.

Συγκεκριμένα ξεχωρίζουν:

– Το ενδιαφέρον της ΑΒ Βασιλόπουλος για τους ανθρώπους της και η επιλογή της να δίνει έμπνευση και ευκαιρίες σε ανθρώπους με ιδέες και όραμα. Μέσα στο 2019, δημιούργησε 379 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων σε περισσότερους από 14.500. Προσέφερε επίσης 173.900 ώρες εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, η εταιρία επένδυσε 15,4 εκατ. ευρώ σε παροχές στο προσωπικό της.

Η στήριξη των τοπικών κοινωνιών με την προσφορά πάνω από 3,1 εκατ. ευρώ σε δωρεές τροφίμων μέσα από τα προγράμματά της. Μέσω 250 φορέων, στήριξε 123.000 συνανθρώπους μας και παρείχε μέσα από προγράμματα δωρεάς προϊόντων πάνω από 868.000 γεύματα σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, διατέθηκαν μέσω του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, πάνω από 200.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων

– Η βαθιά και ειλικρινής σχέση με τους παραγωγούς, μέσα από δράσεις ενίσχυσης της παραγωγής και την καινοτομία, όπως το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας. Σήμερα, το 90% των προμηθευτών της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι τοπικοί παραγωγοί.

– Η ευαισθησία για το περιβάλλον. Το 2019, ανακυκλώθηκαν πάνω από 3,5 εκατ. συσκευασίες. Περισσότερα από 8.000 παιδιά εκπαιδεύτηκαν στην ανακύκλωση μέσα από το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης». Μειώθηκαν κατά 24,6% την ετήσια κατανάλωση ρεύματος (σε σχέση με το έτος βάσης 2008). Ταυτοχρόνως, ακολουθήθηκε η δέσμευσή για μειώση έως το 2025 κατά 50% τη σπατάλη τροφίμων και κατά 50% τη χρήση πλαστικού.

Το μήνυμα του προέδρου

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος κ. Βασίλης Σταύρου: «Σε όλη μας τη διαδρομή και σε καθετί που κάνουμε, θέλουμε να αφήνουμε το θετικό μας αποτύπωμα. Για όλους εμάς, αλλά και για τις μελλοντικές γενιές».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share