Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Συναγερμός στην Ισπανία: Ένα βήμα πριν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Αύριο η έκτακτη συνεδρίαση

25 Οκτωβρίου 2020 10:35
Συναγερμός στην Ισπανία: Ένα βήμα πριν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα η ισπανική κυβέρνηση εξέδωσε επίσημο ανακοινωθέν ότι θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο το πρωί για να εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη τη χώρα. Επίσης δείτε την έκθεση του του Δημοσθένη Σαρηγιάννη στην οποία αναφέρει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου καθημερινά θα υπάρχουν 4.000 κρούσματα κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ «συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο στις 10:00 το πρωί τοπική ώρα προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες ώστε να τεθεί σε ισχύ μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης», αναφέρεται στο κείμενο, όπου προστίθεται πως αυτή η πρωτοβουλία έγινε «δεκτή από την πλειονότητα των αυτόνομων κοινοτήτων της Ισπανίας, οι οποίες τη ζήτησαν».

Το μέτρο αυτό θα δώσει στις 17 περιφέρειες τα απαραίτητα νομικά εργαλεία για να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς, μεταξύ άλλων απαγορεύσεις κυκλοφορίας, προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διεξάγεται ημέρες αφότου η Ισπανία πέρασε το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Μεγάλη η αύξηση των νεκρών - Σήμα SOS από τους γιατρούς

Στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφεται περιορισμένη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ είναι μεγάλη εκείνη των νεκρών. Συγκεκριμένα το Σάββατο διαγνώσθηκαν 19.644 νέοι θετικοί στον ιό και 151 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Σε όλη την χώρα, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 177.00 διαγνωστικά τεστ. Επίσης δείτε στο ΑΧΕΠΑ που βρέθηκαν πάνω από 20 εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό.

Αντίστοιχα την Παρασκευή, τα περιστατικά ήταν 19.143, με 91 νεκρούς. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 37.210 άνθρωποι. Συνολικά, 11.287 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε νοσοκομειακούς θαλάμους, 190.767 ετέθησαν σε κατ΄οίκον περιορισμό και 1.118 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, στη Λομβαρδία το τελευταίο εικοσιτετράωρο προέκυψαν 4.956 θετικοί στον ιό, στην Καμπανία με κύρια πόλη την Νάπολη 1.718, στο Βένετο 1.729, στο Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο 1.548 και στην κεντρική περιφέρεια Τοσκάνη 1.726.

Σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς αυξάνονται οι νεκροί στην Ιταλία από τον κορωνοϊό

Σήμα SOS από τους γιατρούς

Την ίδια ώρα, Ιταλοί γιατροί που ασχολούνται με επείγοντα περιστατικά, δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης της χώρας ότι οι αντίστοιχες μονάδες των νοσοκομείων είναι υπερπλήρεις, γεμάτες ασθενείς με κορωνοϊό. Οι επιστήμονες προσθέτουν ότι οι θάλαμοι των νοσοκομείων είναι γεμάτοι, και οι ασθενείς με covid- 19 μένουν ακόμη και πέντε ημέρες «παρκαρισμένοι» στους διαδρόμους των έκτακτων περιστατικών.

Άλλοι ασθενείς περιμένουν επί σειρά ωρών μέσα στις μονάδες πρώτων βοηθειών, μέχρι να μπορέσει να τους εξετάσει κάποιος γιατρός, ενώ παράλληλα, άρχισε και πάλι να υπάρχει έλλειψη νοσηλευτών και γιατρών, για την επαρκή αντιμετώπιση της όλης κατάστασης. «Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σαλβατόρε Μάνκα, πρόεδρος των γιατρών που εργάζονται στα επείγοντα περιστατικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share