Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αντεπιτίθεται η Ελλάδα - Αντι-NAVTEX στην αποστολή του Oruc Reis

Η απάντηση της Ελλάδας στις παράνομες τουρκικές ενέργειες

25 Οκτωβρίου 2020 09:54
Αντεπιτίθεται η Ελλάδα - Αντι-NAVTEX στην αποστολή του Oruc Reis
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για ακόμη μία φορά η Ελλάδα αντεπιτίθεται στην τουρκική προκλητικότητα και συγκεκριμένα στην κίνηση της Τουρκίας η οποία ανανέωσε την παράνομη Navtex για το Ορούτς Ρέις έως τις 4 Νοεμβρίου και αφετέρου μετατοπίζοντας την περιοχή δραστηριότητάς του νοτιοδυτικότερα. Επίσης δείτε αναλυτικά την νέα NAVTEX της Τουρκίας που αναφέρει την μετακίνηση του ερευνητικού μέχρι και στην Κάρπαθο.

Συγκεκριμένα ο σταθμός Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέπεμψε ακυρωτική οδηγία (αντι-Navtex), με την οποία υπενθυμίζεται στην τουρκική πλευρά ότι δεν διαθέτει καμία δικαιοδοσία στην συγκεκριμένη περιοχή όπου η αρμοδιότητα για την μετάδοση ναυτικών αναγγελιών, ανήκει στον ελληνικό σταθμό.

Επιπλέον με την αντι-Navtex επαναφέρεται στην τάξη η Άγκυρα, καθώς όπως αναφέρεται η δραστηριότητα την οποία εγκρίνει είναι μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δεδομένου ότι εμπίπτει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Αναλυτικά η αντι-Navtex που εξέδωσε η Ελλάδα:

ZCZC HA11
242140 UTC OCT 20
IRAKLEIO STATION NAVWARN 624/20
SOUTHEAST CRETAN SEA
1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX
MESSAGE NUMBER FA22-1332/20 IN HELLENIC NAVTEX
SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND
ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE
GREEK CONTINENTAL SHELF.
IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO
BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.
2. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX
MESSAGE NUMBER FA22-1332/20.
3. CANCEL THIS MESSAGE 042059 UTC NOV 20.
NNNN

Oruc Reis: Σε απόσταση αναπνοής από τη Ρόδο

Το Oruc Reis φαίνεται να έχει φτάσει στα 13 ναυτικά μίλια από τη Ρόδο, όπου και ανοιχτά από το νησί υπάρχει "συνωστισμός" πολεμικών πλοίων. Επίσης υπενθυμίζεται ότι είχε εμφανιστεί ακυβέρνητο πλοίο στη Μήλο όπου και είχε την Τουρκική σημαία.

Το τουρκικό ερευνητικό κινείται το μεσημέρι του Σαββάτου ανατολικά της Ρόδου, με πολεμική συνοδεία ενώ το πρωί με βάση καταγραφή από τον πομπό του έφτασε στα 13 ναυτικά μίλια από το Φαληράκι – Καλλιθέα. Κάθε κίνηση του Oruc Reis παρακολουθείται στενά από τον ελληνικό στόλο, ο οποίος έχει εντολή να ακολουθεί σε κάθε τους… βήμα τα τουρκικά σκάφη.

Εικόνες που ανέβασε από την περιοχή ο χρήστης Φάνης Χατζημανώλης είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο, με τηλεφακό 300mm.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share