Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

"Τα γυρίζει" πάλι ο καιρός - Βροχές, συννεφιά και σκόνη

Αναλυτική πρόγνωση!

24 Οκτωβρίου 2020 21:59

Βροχές από τα δυτικά και ακολούθως στα βόρεια και στο βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένονται την Κυριακή, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Το Σάββατο, πάντως, η θερμοκρασία έφτασε στους 28-29 βαθμούς στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός την Κυριακή

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας και νησιωτικών τμημάτων του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 25, στην Ήπειρο από 8 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 26 βαθμούς αλλά τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3 - 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης, ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share