Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Στον "Ευαγγελισμό" κατέληξε 86χρονη - 560 συνολικά οι νεκροί

Το πρωί του Σαββάτου έχασε τη ζωή της

24 Οκτωβρίου 2020 14:09
Κορωνοϊός: Στον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός επεκτείνεται όλο και περισσότερο στη χώρα με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κρούσματα αλλά και δυστυχώς να μεγαλώνει η λίστα των νεκρών. Επίσης δείτε και την εφαρμογή των νέων μέτρων στη μισή χώρα τα οποία ξεκίνησα από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου έχασε τη μάχη μια 86χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα λόγω Covid-19 ανέρχεται σε 560.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 841 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Κορωνοϊός: Πότε πρέπει να φοράμε μάσκες στους χώρους εστίασης

Τέθηκε σε εφαρμογή από τα ξημερώματα η υποχρεωτική μάσκα τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους μετά και το διάγγελμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες. Επίσης δείτε τα πρόστιμα που έπεσαν "βροχή" για τη μη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Τα εν λόγω μέτρα ισχύουν για τις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται, σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για την λοίμωξη Covid-19, στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου), με το πορτοκαλί και το κόκκινο χρώμα αντιστοίχως.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, διευκρίνισε πως από αυτό το μέτρο εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο καθώς και οι οδηγοί αυτοκινήτων είτε μόνοι τους είτε με συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού επιβάτες.

Επιπλέον δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του μαθήματος φυσικής αγωγής (γυμναστική) για τους μαθητές στα σχολεία.

Ακόμη, όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος οι πολίτες όταν τα επισκέπτονται θα μπορούν να αφαιρούν τη μάσκα τους μόνον όταν καθίσουν στο τραπέζι. Αυτό σημαίνει πως σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ κ.ο.κ., όποτε σηκωνόμαστε θα πρέπει να φοράμε εκ νέου τη μάσκα μας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share